Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 16:39
UPD:16:52
A- A A+

Με 164 ψήφους υπέρ και 117 κατά ψηφίστηκε επί της αρχής ο νόμος-πλαισίο για την ανώτατη εκπαίδευση, με ηχηρές απουσίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της ΓΓ του ΚΚΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποχωρήσουν κατά την κατ' άρθρον συζήτηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα με κεντρικά αιτήματα τη δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους και τη μη ψήφιση του νόμου - πλαισίου, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις -εφόσον ψηφιστεί- μέχρι την οριστική απόσυρσή του. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ΠΟΣΔΕΠ με απεργία διαρκείας και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τρίωρη στάση εργασίας (11π.μ. - 2 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ.

Φοιτητές εκπρόσωποι του Συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων υποστηρίζουν ότι με το νόμο αυτό δημιουργούνται "αυταρχικά πανεπιστήμια χωρίς άσυλο, με απάνθρωπους ρυθμούς σπουδών, ιδρύματα παραγωγής εργαζομένων - έρμαια των εργοδοτών".

Νωρίτερα, φοιτητές της Πανσπουδαστικής είχαν προβεί σε συμβολική κατάληψη τεσσάρων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να "ενημερώσουν τους σπουδαστές και να τους προτρέψουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή