Ε. Αχτσιόγλου: «Πολιτική απατεωνιά και κουτοπονηριά, ο τρόπος εξαγγελίας του πρώτου ένσημου»

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 17:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
A- A A+

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι αναγκαία, γιατί αυτή τη στιγμή, πέραν του ότι ο μισθός δεν μπορεί να καλύψει τις βιοποριστικές ανάγκες ενός εργαζόμενου, υπάρχει και το τεράστιο κύμα της ακρίβειας», δήλωσε η Έφη  Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

«Επιπροσθέτως, τόνισε μιλώντας τον “ALPHA 98,9”, χρειάζεται «να υπάρξουν κανόνες στην αγορά για να σταματήσουν τα καρτέλ. Να παρέμβει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΝΔ δεν το κάνει αν και το έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Η εκρηκτική αύξηση στην τιμή του ρεύματος συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα αγαθά», ενώ υπογράμμισε ότι «χρειάζεται μείωση για ένα διάστημα των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα».

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε, «το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε ήταν μία επιδότηση 150 εκατ., ενώ η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής του ρεύματος μέχρι την άνοιξη θα είναι περίπου 1 δισ.».

Απαντώντας στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως η αύξηση του μισθού δημιουργεί πρόβλημα στην ανάπτυξη και την οικονομία, υπογράμμισε ότι «είναι εντελώς εσφαλμένοι και αυτό έχει αποδειχτεί. Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έγινε μία μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού όχι απλώς δεν υπήρξε συρρίκνωση της οικονομίας, όχι απλώς δεν υπήρξε αύξηση της ανεργίας, όπως έλεγε και τότε η ΝΔ, αλλά συνέβη το αντίθετο, υπήρξε τόνωση της αγοράς και είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για την αύξηση του αφορολόγητου των γονικών παροχών και δωρεών στις 800.000 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση ανέφερε ότι «τέτοιου τύπου περιουσία έχει το 0,4% του πληθυσμού. Δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία, αφορά ελαχίστους. Χρησιμοποιεί τον διαθέσιμο χώρο που έχει για μία πολύ μεγάλη ελάφρυνση σε πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα και δεν τον χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που αφορά όλους τους επαγγελματίες».

Επισήμανε, ακόμα, ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι «η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, τον ιδιωτικό τομέα, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, μέχρι ένα εισόδημα και μετά η κλιμάκωσή της ώστε να υπάρχει προοδευτικότητα και να ευνοηθούν οι πολλοί».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα οφειλών».

Χαρακτήρισε, τέλος, «πολιτική απατεωνιά και κουτοπονηριά», τον τρόπο που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το λεγόμενο πρόγραμμα “πρώτο ένσημο”.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή