Γ. Παπανδρέου: «Στη Θεσσαλία για να δώσουμε ξανά ελπίδα στον αγρότη»

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 13:44
UPD:13:47
A- A A+

«Είμαστε εδώ στη Θεσσαλία για να δώσουμε ξανά ελπίδα στον αγρότη και την αγρότισσα και να τονίσουμε πως υπάρχει άλλος δρόμος που βασίζεται στην επένδυση, στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στα ποιοτικά προϊόντα, στην παράδοση, στη συλλογική και συνεταιριστική δράση και στην επένδυση στον άνθρωπο και στη γνώση». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον πρότυπο συνεταιρισμό γυναικών στην Τρυγόνα Τρικάλων, στο πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ιδιαίτερα τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για προοπτική στους νέους αγρότες, αλλά και στήριξη των απομάχων της παραγωγής και επανέλαβε την πρότασή του για 550 ευρώ σύνταξη στα μεμονωμένα άτομα και 950 ευρώ ανά ζευγάρι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Κάποια στιγμή ένας αγρότης -εκπρόσωπος συνεταιρισμού- του δώρισε μία γκλίτσα «για τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί», όπως είπε. Δεχόμενος το δώρο, κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι χρειάζεται η γκλίτσα, αλλά είναι και ο λαός που μαζεύει τα πρόβατα στο μαντρί».

Αργότερα, σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με κτηνοτρόφους στο Διάσελο Φαρκαδόνας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε για λίγο και απέθεσε λίγα λουλούδια ως φόρο τιμής στο μνημείο που έχει αναγερθεί εις μνήμη των δολοφονηθέντων αστυνομικών από τον δραπέτη Μαξίμ Ζιλίν.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή