Γαλλία: Τεράστιο λάθος της Αυστραλίας η ακύρωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 15:23
UPD:15:28
REUTERS/Benoit Tessier
A- A A+

«Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να φύγω, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες επανεκτιμήσεις» δήλωσε σήμερα από την Καμπέρα ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αυστραλία, Ζαν Πιερ Τεμπόλ , μετά την ανάκλησή του στο Παρίσι για διαβουλεύσεις.

Η Αυστραλία έκανε ένα «τεράστιο» διπλωματικό λάθος που αποσύρθηκε από μια παραγγελία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων γαλλικών υποβρυχίων για να συνάψει εναλλακτική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία τόνισε φανερά ενοχλημένος ο .  Τεμπόλ σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

«Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, μια πολύ, πολύ κακή διαχείριση της εταιρικής σχέσης, διότι δεν ήταν ένα συμβόλαιο, ήταν μια εταιρική σχέση, η οποία υποτίθεται ότι βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, την αμοιβαία κατανόηση και την ειλικρίνεια».

«Θα ήθελα να βρεθώ σε μια μηχανή του χρόνου, εάν θα ήταν δυνατόν, και σε μια κατάσταση, όπου δεν θα καταλήγαμε σε μια τόσο απίστευτη, αδέξια, ακατάλληλη, κατά της Αυστραλίας κατάσταση», είπε ο Τεμπόλ.

Από την πλευρά της η Αυστραλία δήλωσε πως λυπάται για την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή κι ότι εκτιμάει τη σχέση με τη Γαλλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή