ΠΑΣΟΚ: «Προσανατολισμός της ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα σε νέους στόχους»

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 16:40
A- A A+

«Η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα θα πρέπει μέχρι το 2013 να έχει προσανατολιστεί σε νέους στόχους», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση που είχε με κτηνοτρόφους της κοινότητας Διάσελο Φαρκαδόνας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, η Ε.Ε. δέχεται μεγάλες πιέσεις από διάφορες χώρες, ώστε οι επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα να καταλήξουν σε άλλους τομείς και όπως εκτίμησε, οι πιέσεις αυτές θα ενταθούν.

Τα δικά μας προϊόντα πρέπει να είναι συνδυασμένα με το περιβάλλον και την ποιότητα, σημείωσε, έτσι ώστε όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, να μπορεί να διαπραγματευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «θέλουμε χρηματοδότηση όχι για τον αγροτικό τομέα, αλλά για το πλαίσιο που περιλαμβάνει περιβάλλον, υγιεινή διατροφή και διατήρηση παραδόσεων» τα οποία, όπως παρατήρησε, είναι «καυτά θέματα για τους Ευρωπαίους». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε στη συνέχεια την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται στην Ε.Ε. για τα αγροτικά ζητήματα.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι της κοινότητας είχαν την ευκαιρία να του εκθέσουν τα προβλήματά τους (γραφειοκρατία, πιστωτικό σύστημα, στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες και το Δημόσιο και οι επιδοτήσεις).

Οι αγρότες ζήτησαν βελτίωση των υποδομών και μάλιστα ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να δεσμευθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των στάβλων. Τέλος έκαναν λόγο «για κομπιναδόρους» που έχουν εισέλθει στον αγροτικό τομέα.

«Λύσεις υπάρχουν», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, αλλά η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει διότι διαφορετικά «θα ομογενοποιηθούμε στην παγκόσμια αγορά χωρίς να έχουμε διατηρήσει καμία ιδιαίτερη ταυτότητα».

Οι αγροτικοί παραγωγοί και εν προκειμένω η κτηνοτροφία, έχουν μέλλον στην Ελλάδα, τόνισε και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει με όλα τα μέσα τους νέους αγρότες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τους συνταξιούχους.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να υπάρξει πιστοποίηση των προϊόντων, βελτίωση των υποδομών αλλά και σύνδεση των κατά τόπους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με την αγροτική παραγωγή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή