Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει ξανά τον Τζάστιν Τριντό

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 12:52
UPD:15:20
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε εκ νέου στο Twitter την υποστήριξή του στον Τζάστιν Τριντό τις τελευταίες ημέρες μιας δύσκολης  προεκλογικής εκστρατείας.

«Εύχομαι στον φίλο μου @JustinTrudeau τα καλύτερα στις επερχόμενες εκλογές του Καναδά», δήλωσε ο κ. Ομπάμα το απόγευμα της Πέμπτης. «Ο Τζάστιν υπήρξε ένας αποτελεσματικός ηγέτης και ισχυρή φωνή για δημοκρατικές αξίες και είμαι περήφανος για το έργο που κάναμε μαζί».

Ο κ. Τριντό απάντησε ευχαριστώντας τον φίλο του και πρόσθεσε: «Η πρόοδος είναι στο ψηφοδέλτιο - και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι 'αυτό».

Το tweet του πρώην προέδρου αντιμετωπίστηκε αμέσως με κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές - μια επίπληξη που αντιμετώπισε και ο Ομπάμα όταν υποστήριξε τον Τριντό στην τελευταία ευθεία της ομοσπονδιακής προεκλογικής εκστρατείας του 2019.

Ο επικεφαλής των εκλογών του Καναδά τότε είπε ότι η στήριξη Ομπάμα δεν θεωρείται ξένη παρέμβαση σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο «εφόσον δεν πληρώθηκε ή το άτομο που την έκανε δεν έλαβε καμία μορφή πληρωμής».

Ο Τζάστιν Τριντό κάνει εκστρατεία για τρίτη θητεία αφού προκήρυξε εκλογές τον περασμένο μήνα με την ελπίδα να μετατρέψει την κυβέρνηση μειοψηφίας του σε πλειοψηφία.

Οι ψηφοφόροι κατευθύνονται στις κάλπες τη Δευτέρα, αν και σχεδόν 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει στις εκλογές - αύξηση 18,5 % σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Ο Καναδός πρωθυπουργός και ο Ομπάμα είναι ιδεολογικά ευθυγραμμισμένοι και ανέπτυξαν ένα διασυνοριακό «bromance».

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τον Καναδά μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της καμπάνιας του 2019. Κάθισε για μια μπύρα στο Big Rig Brewery της Οτάβα με τον Τριντό και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον πρωθυπουργό.

Η στήριξή του εκείνη τη χρονιά ήταν δημοφιλής στο Twitter και εμφανίστηκε 3,7 εκατομμύρια φορές. Στη νέα του δήλωση, χρησιμοποίησε παρόμοια γλώσσα, αποκαλώντας τον Trudeau «αποτελεσματικό ηγέτη».

Ο Ομπάμα κάλεσε τον Τριντό σε επίσημο δείπνο του Λευκού Οίκου το 2016, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη φορά που η πρόσκληση επεκτάθηκε σε εν ενεργεία πρωθυπουργό σε σχεδόν 20 χρόνια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή