Στη μάχη της Ευρώπης Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 12:49
UPD:12:51
INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η ευρωπαϊκή υπέρβαση είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού, που ξεκινά απόψε τις υποχρεώσεις του στο φετινό Europa League, διοργάνωση στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η πρεμιέρα στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, είναι προγραμματισμένη για τις 22:00, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να υποδέχονται την Αντβέρπ. Οι Βέλγοι έκαναν καλή πορεία πέρυσι στο πρωτάθλημά τους και για να μπουν στη φάση των ομίλων απέκλεισαν στα πλέι οφ την Ομόνοια (2-4, 2-0, 3-2 στα πέναλτι). 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του για τις δυσκολίες απέναντι σε ποιοτική ομάδα, όπως η βελγική. 

«Το παιχνίδι είναι διαφορετικό από τον Ατρόμητο, αντιμετωπίζουμε μια πολύ επιθετική ομάδα, που παίζει καταιγιστικό ποδόσφαιρο, με κάθετες μπαλιές και πολύ ποιοτικό ρόστερ», σχολίασε ο Μαρτίνς. 

«Νομίζουμε πως συνεχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο συμπαγείς και παραγωγικοί, όπως με τον Ατρόμητο, αλλά σίγουρα θέλουμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Χρειαζόμαστε σταθερότητα, επιμονή και εξυπνάδα», συνέχισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. 

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε τακτικά άψογοι απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, να διαχειριστούμε τα λεπτά που ο αντίπαλος θα έχει υπεροχή, να εκμεταλλευτούμε τα ελαττώματα που θα έχει η Αντβέρπ και να έχουμε υπομονή. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν».

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδέχεται τη Φενερμπαχτσέ, σε μία αναμέτρηση που οι Γερμανοί έχουν μικρό προβάδισμα.

Στο Conference League, το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρουσία του ΠΑΟΚ στον 6ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου καλείται να ξεπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ (16/9, 19:45), της ομάδας που έκανε την μεγαλύτερη -μέχρι στιγμής- έκπληξη στην διοργάνωση, με την πρόκρισή της στην φάση των ομίλων. 

Το στίγμα της προσέγγισης του αγώνα έδωσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε πως «πρέπει να πάρουμε την νίκη με κάθε κόστος κόντρα στην Λίνκολν, προερχόμαστε από ένα πολύ κακό απόγευμα και ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Υπάρχουν έξι παιχνίδια και δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα χάσεις βαθμούς εκτός έδρας».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σλόβαν Μπρατισλάβας θα υποδεχθεί την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα, με τον αγώνα να ξεκινά επίσης στις 19:45.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις