Λάσετ: «Ιδεολογικό πείραμα» μια τριμερής προοδευτική κυβέρνηση

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 12:19
UPD:12:22
REUTERS/MICHELE TANTUSSI
A- A A+

Ο υποψήφιος του CDU Άρμιν Λάσετ προειδοποίησε την Τετάρτη για τις οικονομικές συνέπειες μιας τρικομματικής κυβέρνησης μεταξύ SPD, Πράσινων και Die Linke, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες σχηματισμού συνασπισμού τέτοιας μορφής τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να διατηρήσει τη χώρα αυτή σταθερή. Αν ξεκινήσουμε με κάποια ιδεολογικά πειράματα εδώ, τότε γκρεμίζουμε τα άλλα μαζί μας », είπε ο Λάσετ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση θα αυξήσει τους φόρους και υπάρχει ο κίνδυνος πολλές εταιρείες να μετακινηθούν στο εξωτερικό.

Ο Λάσετ επέκρινε εκ νέου τον βασικό αντίπαλό του, Όλαφ Σολτς, για τις πρόσφατες έρευνες στο υπουργείο Οικονομικών - μέρος έρευνας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και για τα σκάνδαλο Wirecard και Cum-Ex.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, της Insa έδιναν στο SPD του Σολτς το 25% και στο μπλοκ CDU/CSU του Λάσετ στο 20%. Οι Πράσινοι ήταν στο 16%, το FDP στο 13%, το ακροδεξιό AfD στο 12% και το Linke στο 7%.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι ένας τριμερής συνασπισμός SPD, Πράσινων και Die Linke είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, ένα σενάριο που θα διαρκέσει όμως αρκετούς μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου η Άνγκελα Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος.  

Με πληροφορίες από Euractiv

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή