«Αυτό που μας ενώνει»: Μεγάλη συμμετοχή στο φετινό Athens Pride

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 22:53
UPD:22:55
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα το Athens Pride, με κεντρικό σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει».

Προσαρμοσμένο στις συνθήκες της πανδημίας, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά παρέλαση υπερηφάνειας, χωρίς συναυλίες και χωρίς λειτουργία περιπτέρων.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και κατέληξε στη Βουλή.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας παρευρέθηκαν στη Παρέλαση, περπάτησαν, χόρεψαν και διαδήλωσαν υπέρ της ισότητας, ενώ κάποιοι κρατούσαν πανό στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν ενεργά στη φετινή Παρέλαση Υπερηφάνειας. Μεταξύ άλλων στην πορεία ήταν παρόντες, ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης,  η Ρένα Δούρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, η τομεάρχης Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Αγαθοπούλου και η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία.

Από το Κίνημα Αλλαγής παρόντες ήταν ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Ζέφη Δημαδάμα, ο Εκπρόσωπος της ΚΟ, Σπύρος Καρανικόλας, ο Παύλος Γερουλάνος. Συμμετείχε και η νεολαία ΚΙΝΑΛ.

Εκπροσωπήθηκε επιπλέον και το ΜέΡΑ25. «Χαιρετίζουμε το Athens Pride. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε αγώνα αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και απέναντι σε κάθε πολιτική που παραβιάζει αυτονόητα δικαιώματα», ανέφερε η ανακοίνωση της παράταξης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η ΟΝΝΕΔ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή