Πάγκαλος: Οι μειοψηφίες κρατούν κλειστά τα πανεπιστήμια

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 13:18
UPD:13:32
A- A A+

Για μειοψηφίες που ελέγχουν και κρατούν κλειστά τα πανεπιστήμια μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή», ασκώντας έντονη κριτική στα κόμματα της Αριστεράς με αφορμή τη στάση τους έναντι του νόμου-πλαίσιο για την Παιδεία. Παράλληλα καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση -η οποία, όπως είπε, παρακολουθεί αμέτοχη τα γεγονότα- για την κατάσταση που επικρατεί στη ανώτατη εκπαίδευση.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα λαμβάνονται από μειοψηφίες (τόσο στο χώρο των καθηγητών, όσο και σε αυτόν των φοιτητών) και επέκρινε τη στάση των εκπροσώπων των αριστερών κομμάτων.

Εξάλλου υπογράμμισε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, επεσήμανε ωστόσο ότι δεν νομιμοποιείται κάποιος να υποστηρίζει ότι δεν θα εφαρμοστεί νόμος που ψήφισε η Βουλή.

Απάντηση ΚΚΕ

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει θέση: Συμφωνεί ή όχι με την σημερινή τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου για το ΚΚΕ;» αναφέρει σε ανακοίνωή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού.

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το δικαίωμα του λαού να αντιπαλεύει την εφαρμογή, ακόμα και να καταργεί τους αντιλαϊκούς νόμους. Αν ο λαός δεν αγωνιζόταν για το δίκιο του, η Ελλάδα θα βρισκόταν στην εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή