Επίσκεψη Παπανδρέου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 πτέρυγα μάχης

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 14:08
A- A A+

Με τις επισκέψεις του στην έδρα της Πρώτης στρατιάς, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 πτέρυγα μάχης, ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Θεσσαλία.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε περήφανος ως Έλληνας για «το έργο και το αίσθημα αυτοθυσίας που έχουν όλοι όσοι εργάζονται σκληρά και προσφέρουν για την εθνική άμυνα της χώρας και την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στην 110 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία μετά τη δική τους ενημέρωση - για την οποία τους συγχαίρω, καθώς και για το αίσθημα σιγουριάς που μας δίνουν - να τους αναλύσω και το δικό μας σχέδιο εξωτερικής πολιτικής και σε σχέση με την άμυνά μας, που τους αφορά άμεσα».

«Εχουμε χρέος ως πολιτεία και ως πολιτικοί να δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους με αποτελεσματικότητα, να μπορούν να αισθάνονται ότι υπηρετούν αξίες, μέσα από την αξιοκρατία, ώστε αυτοί και η οικογένειά τους να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εχουμε χρέος, ως πολιτικοί, να παίρνουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες που να δημιουργούν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, να δημιουργούν το μέρισμα ειρήνης και αυτά να μπορούμε να τα κάνουμε έχοντας τη σιγουριά της δικής τους δουλειάς, με την οποία προασπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Τους είπα ότι με το πρόγραμμά μας κοιτάμε τη συνεχή αναβάθμιση της δικής τους δουλειάς, καθώς και της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα και την ισχυρή διπλωματική δραστηριότητα που θα επιτρέψει, επιτέλους, οι πληγές που υπάρχουν στην περιοχή να κλείσουν, με την κατοχύρωση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, με την εμπέδωση του διεθνούς δικαίου, με τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το μέρισμα ειρήνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή