Ο Ντε Λαουρέντις υπόσχεται πρότζεκτ 10 δις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 15:41
UPD:15:53
A- A A+

Καθώς η Νάπολι ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Europa League απέναντι στη Λέστερ, ο πρόεδρός της, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στις καλύτερες ομάδες της ηπείρου: το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει για να μην ξεχαστεί.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στη Daily Mail, ο «πατρόν» της ομάδας του ιταλικού νότου ανέφερε ότι εργάζεται πάνω σε μια πρόταση που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αξίζει «10 δις ευρώ» για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αν και διαφωνεί με την πρόταση για μια ευρωπαϊκή Super League, ο ιδιοκτήτης των «παρτενοπέι» πιστεύει ότι η γοητεία της κατάκτησης του Champions ή του Europa League αναγκάζει τις ομάδες να ξοδεύουν πέρα ​​από τις δυνατότητές τους.

Γι΄ αυτό, ο Ντε Λαουρέντις θέλει ένα πιο κερδοφόρο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο η πρόκριση θα βασίζεται στην απόδοση των συλλόγων και όχι στη φόρμουλα της Super League, όπου οι ομάδες είχαν κληθεί να αγωνιστούν ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

«Το σύστημα δεν λειτουργεί πια. Το Champions και το Europa League δεν παράγουν αρκετά έσοδα για τους συλλόγους, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους. Για να είσαι ανταγωνιστικός χρειάζεσαι περισσότερους παίκτες υψηλού επιπέδου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα και το χρηματικό έπαθλο των ευρωπαϊκών διαγωνισμών δεν το λαμβάνει αυτό υπόψη», υπογράμμισε ο Ντε Λαουρέντις.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύλλογοι πρέπει να μιλούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα πιο σύγχρονο και κερδοφόρο τουρνουά για όλους τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, δημιουργούμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δημοκρατικό σύστημα εισόδου, με βάση το τι επιτυγχάνουν οι ομάδες στις εθνικές τους διοργανώσεις. Έχω εξετάσει ένα έργο έτοιμο να φέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζεται δύναμη θέλησης και πλήρης ανεξαρτησία», πρόσθεσε.

«Αν δεν αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και δεν το κάνουμε καλύτερο θέαμα, οι νέοι θα μας εγκαταλείψουν και το ποδόσφαιρο δεν θα είναι πλέον το κεντρικό κομμάτι της ζωής μας. Η έρευνά μου μού λέει ότι οι άνθρωποι μεταξύ 8 και 25 ετών έχουν σταματήσει να βλέπουν ποδόσφαιρο και προτιμούν να παίζουν με smartphone: έχουν μεταμορφώσει εντελώς τα παιδιά μας», είπε ο Ντε Λαουρέντις.

Και ο Ιταλός επιχειρηματίας κατέληξε: «Δεν λέω ότι η συνήθεια να βλέπουμε ποδόσφαιρο ζωντανά σε ένα γήπεδο θα πεθάνει, αλλά τώρα έχουμε το" εικονικό στάδιο ", το οποίο μπορεί να προσελκύσει δισεκατομμύρια ανθρώπους να παίζουν μεταξύ τους. Θα μπορέσουμε να τους επαναφέρουμε στην πορεία του πιο σημαντικού και επιδραστικού αθλήματος στον κόσμο;».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις