Ο WADA θα επανεξετάσει το καθεστώς ντόπινγκ της κάνναβης

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 12:09
UPD:15:53
A- A A+

Ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τη συμπερίληψη της κάνναβης στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών. Το επόμενο έτος θα υπάρξει επιστημονική ανασκόπηση για το θέμα, όμως η κάνναβη θα παραμείνει απαγορευμένη και το 2022.

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά την υπόθεση της Αμερικανίδας σπρίντερ Σακάρι Ρίτσαρντσον, που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Μετά από αιτήματα πολλών ενδιαφερόμενων πλευρών, η εκτελεστική επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της συμβουλευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων της λίστας να ξεκινήσει επιστημονική ανασκόπηση του καθεστώτος της κάνναβης το 2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Ταυτόχρονα πάντως, υπογραμμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ επαναλαμβάνει πως «η κάνναβη είναι προς το παρόν απαγορευμένη κι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι το 2022».

Η Ρίτσαρντσον αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω μιας αναστολής 30 ημερών, επειδή βρέθηκε θετική σε μαριχουάνα στους αγώνες πρόκρισης για τη διοργάνωση του Τόκιο, τον Ιούνιο.

Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει συζήτηση σχετικά με την παρουσία της μαριχουάνας στη λίστα απαγορευμένων προϊόντων του WADA. Πολλοί διάσημοι, αθλητές και πολιτικοί, επέκριναν έναν κανόνα που θεωρούν ξεπερασμένο και περιττό.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, είχε ζητήσει επίσης αναθεώρηση του καθεστώτος της κάνναβης. «Δεν είναι παράλογο σήμερα να έχουμε μια γενική αναθεώρηση», είπε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις