ΗΠΑ - Στρατηγός Πέις κατά ομοφυλοφίλων στο στρατό

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 16:31
A- A A+

Ανήθικη χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Πίτερ Πέις, τασσόμενος υπέρ της συνέχισης της σημερινής πολιτικής στο στρατό που υποχρεώνει τους ομοφυλόφιλους να μην δηλώνουν δημοσίως τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες, Δευτέρα, στην εφημερίδα, Chicago Tribune, ο Πίτερ Πέις, απαντώντας σε ερώτηση για το νόμο «Δεν ρωτάμε τίποτα, δεν αποκαλύπτουμε τίποτα» που υιοθετήθηκε επί προέδρου Κλίντον, έκρινε ότι το Πεντάγωνο δεν θα πρέπει να δικαιολογεί ανήθικες συμπεριφορές. Ο εν λόγω νόμος επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στο στρατό υπό τον όρο να μην αποκαλύψουν δημοσίως το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ενώ απαγορεύει στη στρατιωτική ηγεσία να ρωτάει ένα νεοσύλλεκτο για τη σεξουαλική του ζωή.

«Πιστεύω ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ δύο ατόμων είναι ανήθικες και ότι δεν πρέπει να συγχωρούνται. Δεν πιστεύω ότι μια πολιτική που δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να είναι ανήθικος εξυπηρετεί τις ΗΠΑ με οποιοδήποτε τρόπο», τόνισε ο αμερικανός στρατηγός, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Η SLDN, ένωση που αγωνίζεται κατά των διακρίσεων στο στρατό, ιδιαίτερα αυτών που γίνονται σε βάρος των ομοφυλοφίλων, καταδίκασε σήμερα τις δηλώσεις του στρατηγού Πέις και αξίωσε να απολογηθεί γι'αυτές. «Τα σχόλια του στρατηγού Πέις είναι σκανδαλώδη και χαρακτηρίζονται από έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού (...) Οι άνδρες μας και οι γυναίκες μας κάνουν μεγάλες θυσίες και αξίζουν τον έπαινο από τον στρατηγό Πέις και όχι την καταδίκη του», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος της ένωσης Ντίξον Όσμπορν .

Ο νόμος «Δεν ρωτάμε τίποτα, δεν αποκαλύπτουμε τίποτα» αποτελεί αντικείμενο νέων συζητήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση Μπους, το Κογκρέσο και το Πεντάγωνο, καθώς ο στρατός χρειάζεται επιπλέον στρατιώτες μετά τις αμερικανικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Πηγές : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ.Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή