Σομαλία - Πυρά κατά του προεδρικού μεγάρου, δύο νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 17:14
A- A A+

Βλήματα όλμων έπληξαν σήμερα το προεδρικό μέγαρο στη Σομαλία λίγες ώρες μετά την επιστροφή του προέδρου Αμπντάλα Γιουσούφ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου όπου επικρατεί χάος.

«Είδαμε αρκετά βλήματα όλμων να πλήττουν το προεδρικό μέγαρο», δήλωσε μία γυναίκα κάτοικος της περιοχής , ενώ σύμφωνα με άλλους κατοίκους κυβερνητικά στρατεύματα και οι αιθιοπικές συμμαχικές δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά. Τουλάχιστον τρεις περιοχές στην πόλη αναφέρθηκε ότι επλήγησαν, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.

Ο πρόεδρος απουσίαζε για ένα περίπου μήνα και επέστρεψε νωρίτερα σήμερα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η κυβέρνησή του θέλει να επιβάλει την εξουσία της σε ολόκληρη την χώρα στο Κέρας της Αφρικής αφού από το 2004 που σχηματίστηκε, έχει μεταφέρει την δραστηριότητά της στη πόλη Μπαϊντόα.

Προηγουμένως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο που ανήκε στον αντιδήμαρχο του Μογκαντίσου εξερράγη. Δεν διευκρινίστηκε ακόμη εάν ο αντιδήμαρχος Ιμπραχίμ Ομάρ Σαμπρίγε Σαουέι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή