«Στην δύσκολη καμπή που βρισκόμαστε, οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού προσβάλλουν την κοινωνία», ανέφερε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης., σχετικά με τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ.
Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι «Αντί να απαντήσει σε βασικά στρατηγικά ερωτήματα, όπως τι θα κάνουμε με την πορεία της πανδημίας και πώς η οικονομία θα ανακάμψει ουσιαστικά και όχι μόνο ονομαστικά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε είτε μέτρα που έχουν ήδη προαναγγελθεί είτε την παράταση μέτρων που ήδη ισχύουν»
«Ειδικά για την ενέργεια, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τα 150 εκ ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι σταγόνα στον ωκεανό, που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για λίγους μήνες», είπε ο τομεάρχης του Ανάπτυξης, αντιπαραβάλλοντας τις «συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» για «θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει υγιώς η αγορά», «πλέγμα προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την βιομηχανία» και «μειώσεις σε συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις».
«Όταν το 2016 το 2017 και το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε ουσιαστικό κοινωνικό μέρισμα σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα που πλήττονταν από την κρίση, η ΝΔ μας κατηγορούσε ότι μοιράζουμε επιδόματα», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «τώρα ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί για ένα μέρισμα ανάπτυξης το οποίο δεν έχουμε ακόμη δει». «Στην δύσκολη καμπή που βρισκόμαστε, είναι προσβλητικό για την ίδια την κοινωνία να πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός, ενώ γνωρίζει ότι οι πολίτες το επόμενο διάστημα καλούνται να πληρώσουν οφειλές ύψους 19 δισ».
«Την επόμενη εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας στην ΔΕΘ θα παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς μπορούμε ως κοινωνία να προχωρήσουμε μπροστά με διαφορετικό τρόπο - όχι με καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ένα ασφαλιστικό που υπονομεύει το μέλλον των νέων εργαζόμενων, όχι με ένα πτωχευτικό νόμο που απειλεί την πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς αντικοινωνικές παρεμβάσεις στην Παιδεία και περιβαλλοντοκτόνους νόμους. Αλλά με συμπεριληπτική και δίκαιη ανάπτυξη» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.