Γ. Παπανδρέου: «Απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη νέα γενιά»

«Ο νόμος της ΝΔ θα μείνει ανενεργός - Θα τον αλλάξουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση»
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 12:58
A- A A+

Για «απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη νέα γενιά της χώρας μας» μίλησε κατά τη σημερινή του εισήγηση στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η νεολαία που διψά για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, αξιοκρατία, ισότιμη συμμετοχή στις παραγωγικές διαδικασίες και καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος των αλλαγών και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνισμός και η ανθρωπότητα, απαξιώνεται, καταδιώκεται και λοιδωρείται από την κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και η νέα γενιά.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «η κατάσταση που σχεδόν καθημερινά βιώνουμε στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί απόδειξη πλήρους αποτυχίας μιας ανάλγητης, ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να κάνει συνομιλητή της τους κουκουλοφόρους, ενώ αγνοεί τη νέα γενιά της χώρας. «Εχει επιλέξει να κάνει πρωταγωνιστή των θεμάτων Παιδείας και νέας γενιάς το υπουργείο Δημόσιας Ταξης. Η επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας και της νέας γενιάς δεν μπορεί να γίνει από τον υπουργό της Δημόσιας Τάξης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση της Παιδείας και είπε ότι τα πανεπιστήμια έκλεισαν και παραμένουν κλειστά με ευθύνη της κυβέρνησης και με την άγονη επιμονή της να νομοθετήσει ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας και ουσιαστικά ενάντια στην ίδια την Παιδεία, φέρνοντας ένα πρόχειρο νομοσχέδιο χωρίς προοπτική.

«Τα προβλήματα είναι πρωτίστως κοινωνικά και δεν λύνονται δια ροπάλου. Εμείς θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, να ανοίξουν τώρα για να μπορέσει επιτέλους να γίνει διάλογος με νηφαλιότητα. Γι'αυτό όμως έχει κύρια ευθύνη η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε παλαιότερη κατηγορηματική του δήλωση ότι «μία από τις πρώτες πράξεις της δικής μας κυβέρνησης θα είναι να αλλάξουμε το νόμο(πλαίσιο) γιατί είναι πρόχειρος, αντιφατικός και αδιέξοδος και δεν δίνει καμιά λύση και προοπτική στη χώρα». «Φέρνουμε το δικό μας πλαίσιο για την Παιδεία συνολικά, ούτως ή άλλως ο νόμος της ΝΔ και πρόχειρος είναι και ανενεργός θα μείνει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, και κατέληξε: «Θα δώσουμε μετά τις εκλογές τη διέξοδο που έχει ανάγκη η χώρα με συνέπεια θέσεων και στάσεων, με αρχές και πρόγραμμα, με κοινό αγώνα συλλογικής και ατομικής ευθύνης όπως απαιτεί από εμάς η δημοκρατική μας παράταξη και ο ελληνικός λαός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή