Σε Ιταλία και ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα η Ντόρα Μπακογιάννη

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 14:04
UPD:14:08
A- A A+

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από 19-24 Μαρτίου η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, την αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις στην Ουάσινγκτον καθώς και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος τα θέματα των συνομιλιών θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος με έμφαση στο Κόσοβο και τα Βαλκάνια, την πορεία των εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Την Πέμπτη 22/3, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον αρχηγό της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρίντ και τον αρχηγό της μειοψηφίας κ.Μακόνελ, ενώ θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Μπελόζι.

Η κ. Μπακογιάννη θα έχει επίσης, συνομιλίες με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Στίβεν Χάντλεϊ και θα παρακαθήσει σε δείπνο με την υπεύθυνη Εσωτερικής Ασφάλειας Φρανς Τάουνσεντ, με την οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της θεώρησης εισόδου (βίζα).

Πριν τις ΗΠΑ, η υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί στις 19 του μηνός τη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό της Μάσιμο Ντ' Αλέμα και θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, η κ. Μπακογιάννη θα έχει συζητήσεις για θέματα διμερούς και περιφερειακού κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στα ζητήματα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Αύριο η υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν θα γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. H Ντόρα Μπακογιάννη θα μετάσχει στις συνομιλίες που θα έχουν αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος Πούτιν και ο βούλγαρος πρωθυπουργός Σεργκέι Στανίσεφ, οι οποίες θα καταλήξουν στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Εξάλλου, αύριο στη μία μετά το μεσημέρι η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σέιχ Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπίν Τζάμπρ αλ Θάνι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή