Αλαβάνος: «Συμπεριφορές τύπου Πάγκαλου δεν εκφράζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 18:02
A- A A+

«Είναι κοινή η ανησυχία για την εκτροπή της ΝΔ από δημοκρατικές μεθόδους και μεθόδους σεβασμού της νεολαίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

«Εμείς εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη βία των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς. Εκφράσαμε, επίσης, την ανησυχία μας για το γεγονός ότι έχουμε σήμερα την πιο μακρόχρονη, την πιο άγρια, την πιο αντιδημοκρατική, την πιο επίμονη επίθεση ενάντια στην Αριστερά, που έχει παρατηρηθεί μετά την πτώση της Χούντας και που προσωποποιείται ενάντια στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο οποίος έχει σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος.

Ερωτηθείς αν ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εκφραστής αυτής της επίθεσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρατήρησε ότι «ο κ. Πάγκαλος ουσιαστικά ανοίγει ένα πράσινο χαλί σε μια γαλάζια επίθεση ενάντια στη δημοκρατία, και ανταγωνίζεται με τον κ. Πολύδωρα». «Ο κ. Πολύδωρας λέει ότι είμαστε έκνομοι, ο δε κ. Πάγκαλος ότι είμαστε εκτός Συντάγματος», τόνισε, εκτιμώντας ωστόσο πως τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό, όπως είπε, θα δειχθεί καταλλήλως.

Στην ερώτηση αν το θέμα Πάγκαλου ετέθη κατά τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Αλαβάνος απάντησε πως έθεσε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα σημερινά γεγονότα, για να σημειώσει ότι οι δηλώσεις Πάγκαλου σχετίζονται με τις επιθέσεις ενάντια στην Αριστερά.

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις κινητοποιήσεις και «να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι με τις ομάδες βίας». «Για το γεγονός ότι οι ομάδες βίας είναι κοινωνικό φαινόμενο, έχει ευθύνες ως κυβέρνηση. Για το γεγονός ότι έχει γίνει θέαμα προς κατανάλωση, έχει ευθύνες ως κυβέρνηση. Και για το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση αξιοποιείται για την προώθηση των αντιδημοκρατικών συμπεριφορών έχει επίσης ευθύνη ως κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόταση του ΣΥΝ –όπως είπε- είναι η κυβέρνηση να αποσύρει, ή έστω να αναστείλει την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή