Καραΐσκος και Ασημακοπούλου νικητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 13:02
UPD:17:46
Eurokinissi Sports/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Ο 9ος Ημιθαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός. Μέτρα, αποστάσεις, διαδοχικά μπλοκ των 500 και τελικά χιλιάδες χαρούμενα πρόσωπα που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Μια διοργάνωση που από φέτος συνδέει το όνομά της με εκείνο του κορυφαίο δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, αφού όπως αποφασίστηκε πριν λίγες ημέρες, από φέτος ο αγώνας θα γίνεται στη μνήμη του. 

Πανελληνιονίκης στους Άνδρες αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Πανελλήνιος), που όπως και τις δύο χρονιές που προηγήθηκαν έτσι και φέτος αναδείχθηκε νικητής με 1.08.32 και άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Τάσση (ΓΣ Σπαρτιατικός) με 1.09.47 και στην τρίτη τον Λάμπρο Μαλτέζο (ΑΟ Τρίων Χαλκίδας) με 1.11.19.

Στις Γυναίκες η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), όπως και στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού, διανύοντας την απόσταση σε 1.18.34.

Η αθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, αφού πρώτη στον Ημιμαραθώνιο ήταν Άλις Ράιτ (Μ. Βρετανία), που τερμάτισε σε 1.14.53. Η Ασημακοπούλου βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της στην απόσταση, στην πρώτη της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τρίτη στη γενική κατάταξη ήταν η Ειρήνη-Ρία Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1.21.07 στο ντεμπούτο της στην απόσταση και τρίτη η Μοσχούλα Μανούσου (ΑΟ Μυκόνου) με 1.21.35

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις