Πρώτος ο Μπότας, poleman ο Φερστάπεν

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 21:16
UPD:21:19
REUTERS/MASSIMO PINCA
A- A A+

Ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes πρώτευσε στον αγώνα σπριντ που διεξήχθη στο πλαίσιο του ιταλικού γκραν πρι και ο οποίος καθορίζει τη σειρά εκκίνησης στον αυριανό αγώνα, ωστόσο ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull θα ξεκινήσει αύριο από την pole position στην πίστα της Μόντσα.

Και αυτό γιατί, παρά την αλάνθαστη οδήγησή του στον σημερινό αγώνα σπριντ των 18 γύρων, ο Φινλανδός οδηγός θα ξεκινήσει αύριο τελευταίος, καθώς η Mercedes άλλαξε τη μονάδα ισχύος του και άλλα εξαρτήματα, με αποτέλεσμα ο Μπότας να τιμωρηθεί με ποινή θέσεων στην εκκίνηση.

Πάντως, ο Μπότας πήρε τους τρεις βαθμούς για την επικράτησή του στον αγώνα σπριντ, ενώ ο Φερστάπεν πήρε δύο βαθμούς για τη δεύτερη θέση και βρίσκεται πλέον στο +5 από τον Λιούις Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών.

Οι δύο McLaren τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 του αγώνα σπριντ, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να είναι μπροστά από τον Λάντο Νόρις και να παίρνει τον βαθμό για την τρίτη θέση στον αγώνα σπριντ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος, αν και ξεκίνησε δεύτερος, είχε μια κακή εκκίνηση, κατετάγη πέμπτος στον αγώνα σπριντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις