Ο ιδιοκτήτης της Νις δείχνει το δρόμο σε όλους

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 10:25
UPD:13:50
A- A A+

Η ιδιοκτησία της Νις πήρε μια... γεύση από τους θερμόαιμους οπαδούς της στα επεισόδια της «Allianz Riviera» πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μαρσέιγ.

Μετά την απόφαση της Λίγκας (LFP) αυτήν την εβδομάδα, η οποία επέφερε στους «Νισουά» μείον ένα βαθμό κι άλλον ένα με αναστολή, εκτός από ένα παιχνίδι που θα επαναληφθεί κεκλεισμένων των θυρών εναντίον των Μασσαλών, ο Μπομπ Ράτκλιφ, πρόεδρος της Ineos Football και ιδιοκτήτης της ομάδας, αντέδρασε με μια ανακοίνωση.

«Στις 22 Αυγούστου περάσαμε ένα όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί ποτέ», υπογράμμισε ο Ράτκλιφ. «Μας επέβαλαν κυρώσεις από τη Λίγκα για τη συμπεριφορά μας, και δικαίως. Θα μας κοστίσει από 1 έως 4 βαθμούς. Και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πρόκριση την επόμενη σεζόν. Αποδεχόμαστε την ποινή μας επειδή τη θεωρούμε δίκαιη υπό τις περιστάσεις», ανέφερε.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου Ζαν-Πιερ Ριβέρ το απόγευμα των επεισοδίων, ο Ράτκλιφ ηρέμησε τα πράγματα κι έφερε τους οπαδούς της Νις προ των ευθυνών τους.

«Όταν πήραμε την απόφαση να αποκτήσουμε την Νις, το πάθος των οπαδών της ήταν ένα ουσιαστικό μέρος της σκέψης μας. Μας αρέσει να βλέπουμε στο γήπεδο αυτό το πάθος για την ομάδα μας. Αλλά η ασφάλεια των οπαδών, των οικογενειών, των παιδιών και των παικτών είναι στοιχεία εξίσου απαραίτητα για την INEOS», πρόσθεσε ο Ράτκλιφ.

Για την Ιστορία, η Νις δεν άσκησε έφεση στην απόφαση της LFP. Ο Ζαν-Πιερ Ριβέρ, ο Ζουλιάν Φουρνιέ και ο Κριστόφ Γκαλτιέ (προπονητής) είχαν αντιδράσει στις κυρώσεις που επέβαλε η Λίγκα, διαβεβαιώνοντας ότι η Νις θα αναλάβει την ευθύνη γι΄ αυτήν την απόφαση και την απώλεια βαθμών που τη συνοδεύει.

Όμως, ο Ράτκλιφ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας ένα μάθημα στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες όλης της Ευρώπης, για τους οποίους φταίνε πάντα «οι άλλοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις