Ανάρτηση Ψαριανού για τον Μίκη ...βάζει φωτιά στην αντιπροεδρία 

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 07:35
UPD:07:50
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Αβάσιμους ισχυρισμούς περί πλαστότητας της «πολιτικής διαθήκης» του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη στο ΚΚΕ πρόβαλε ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος από το 2020 υπηρετεί στο ιδιαίτερο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου. 

Με την επίμαχη ανάρτηση του ο κ. Ψαριανός αμφισβήτησε τη γνησιότητα της επιστολής που είχε αποστείλει ο μεγάλος μουσουργός στον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 5 Οκτωβρίου του 2020 όπου του ανέφερε ότι ήθελε να αφήσει «αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής». Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ψαριανός έθεσε τη λέξη «επιστολή» εντός εισαγωγικών και διερωτήθηκε γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε πέρσι τον Οκτώβριο. «Γιατί το ΚΚΕ μάς έκρυβε τόσον καιρό ένα τέτοιο ντοκουμέντο; Επειδή συνηθίζει να κρύβει ντοκουμέντα ή επειδή τα κατασκευάζει όταν "πρέπει";» διερωτήθηκε ο κ. Ψαριανός. 

Σημειώνεται ότι η γνησιότητα της επιστολής δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν στο περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη ενώ ουδείς στην κυβέρνηση ή σε άλλο πολιτικό χώρο δεν έχει κάνει λόγο περί «κατασκευασμένης» επιστολής. Η επιθυμία δε του μουσικοσυνθέτη για τον σεβασμό της ιδεολογίας του είχε εκφραστεί τόσο με την ίδια την επιστολή του που φέρει την υπογραφή του αλλά και με τηλεφωνική επαφή την οποία είχε εκείνη την περίοδο με τον κ. Κουτσούμπα. 

Αναφορικά δε με τον χρονισμό της δημοσιοποίησης της επιστολής είναι προφανές ότι αν ο συνθέτης της «Ρωμιοσύνης» και του «Άξιον Εστί» ήθελε να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της νωρίτερα, θα το είχε πράξει ο ίδιος. Άλλωστε είθισται τις επιστολές να τις δίνουν στη δημοσιότητα οι αποστολείς τους, εφόσον επιθυμούν κάτι τέτοιο, και όχι οι παραλήπτες τους. 

Διαχρονικές σεξιστικές επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους

Πάντως ο πρόσφατος ισχυρισμός του κ. Ψαριανού εις βάρος του ΚΚΕ δεν είναι ο πρώτος που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα καθώς και έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ. 

Τον Μάιο του 2021 ο κ. Ψαριανός είχε στοχοποιήσει την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναρτώντας φωτογραφία από την οδό Νικ. Γεννηματά η οποία εστίαζε σε εμπορική ταμπέλα που ανέγραφε «Φώφη: Κέντρο Εσωρούχων». Την υποτιμητική ανάρτηση είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «αήθη επίθεση» στην κυρία Γεννηματά. 

Τον Ιούλιο του 2020 ο πρώην βουλευτής είχε αναρτήσει φωτογραφία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, ΡαλλίαςΧρηστίδου, που αποτελούσε προϊόν φωτομοντάζ, και την οποία συνόδευε με το υποτιμητικό σχόλιο «Παραλλία». Η κυρία Χρηστίδου απάντησε με εξώδικο με το οποίου καλούσε τον κ. Ψαριανό να επανορθώσει ειδάλλως θα προχωρούσε σε κατάθεση αγωγής για ηθική βλάβη. Λίγο αργότερα ο κ. Ψαριανός κατέβασε την fake φωτογραφία. 

Την άνοιξη του 2019 ο κ. Ψαριανός -με την ιδιότητα του πολιτευτή της ΝΔ- είχε μεταχειριστεί σεξιστικούς χαρακτηρισμούς κατά της τότε υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου. «Μ’ αρέσει το γκομενάκι. Μουτςμωρό μου. Μην ακούς κανέναν γκόου ον, κηπ γκόινγκεντ ντου δε ράιτ τζομπ» είχε αναφέρει σε ανάρτηση που συνοδευόταν από φωτογραφία της κυρίας Αχτσιόγλου. 

Το 2018 είχε χρησιμοποιήσει άκρως υποτιμητικές εκφράσεις και χυδαία υπονοούμενα για την τότε περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. «Να σε λένε Δούρου. Να έχεις αυτή τη φάτσα. Να κάνεις αυτά που κάνεις. Να λες αυτά που λες. Τι ανείπωτη ξεφτίλα. Χίλιες φορές σκουπίδι στην Φυλή ή περήφανη εργαζόμενη στην Φυλής» είχε αναφέρει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή