Ομολόγησε για την 11/9/01 και άλλες 28 επιθέσεις

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 17:06
A- A A+

Ο Πακιστανός σεΐχης Khalid Mohamed, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη γι' αυτές κατά τη διάρκεια ανάκρισης του το περασμένο Σάββατο στο Γκουαντάναμο, σύμφωνα με τα πρακτικά της ακρόασης που διοχετεύθηκαν χθες από το Πεντάγωνο.

«Είμαι υπεύθυνος για την επιχείρηση της 11ης Σεπτεμβρίου, από το Α ως το Ω», δήλωσε ο Μοχάμεντ, που ανέλαβε επίσης την ευθύνη και για την επίθεση εναντίον του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου στη Νέα Υόρκη κατά το 1993, τις επιθέσεις στο Μπαλί το 2002 και την απόπειρα εναντίον δύο αμερικανικών αεροσκαφών με τη χρήση παγιδευμένων παπουτσιών. Συνολικά, καταδεικνύεται ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό 29 επιθέσεων.

Μοιράστηκε επίσης την ευθύνη με τρεις ακόμα φερόμενους ως συνεργούς του, εκ των οποίων ο ένας είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη - Παύλο στις Φιλιππίνες, ενώ ο άλλος τον Πρόεδρο του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.

«Υπήρξα ο αρχηγός της οργάνωσης, του σχεδιασμού, της τακτικής και της εκτέλεσης των επιχειρήσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Μοχάμεντ μέσω του εκπροσώπου του.

Ο Μοχάμεντ συνελήφθη στο Πακιστάν τον Μάρτιο του 2003 και μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο πέρυσι.

CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή