Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 08:29
A- A A+

Η συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας - Βουλγαρίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, η διαχείριση των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων και η υπόθεση με το ομόλογο, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και στην οποία πρωταγωνιστεί η χρηματιστηριακή Ακρόπολις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι σημαίνει ο αγωγός για την Ελλάδα. Τις λεπτομέρειες ανακοίνωσε χθες ο Δημ. Σιούφας.

* ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ανοίγει ο δρόμος του "μεταξιού" για το πετρέλαιο. Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα ο αγωγός του "μαύρου χρυσού".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρόικα στη διεθνή αγορά πετρελαίου. Η συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας - Βουλγαρίας για τον αγωγό ενισχύει τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας.

* Η ΑΥΓΗ: Συλλαλητήριο, η ήρεμη δύναμη. Ο νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί.

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Κέρδισε το στοίχημα ο Καραμανλής ενώ έγιναν "Τούρκοι" οι Αμερικανοί. Η πολιτική κεφαλαιοποίηση των τολμηρών ανοιγμάτων προς την Ρωσία τον καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού.

* ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σκάνδαλο "Ακρόπολις": Το ομόλογο ομολογείται - τι και πόσο αγόρασαν τα Ταμεία;

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δυνατός παίκτης στη διεθνή σκακιέρα. Αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στην περιοχή, αναβαθμίζεται η Ελλάδα. Ασφαλής ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα.

* ΕΘΝΟΣ: Ξέφρενο πάρτι με μίζα 40 εκ. ευρώ. Ντόμινο αποκαλύψεων για τα ομόλογα των ταμείων.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετά την γνωστή φράση του Θείου "ανήκομεν εις την Δύση" ο ανιψιός... Πόσο πουλιέται το φιλί στην Δύση στην Ανατολή.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα κέρδη για την Αθήνα από την συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας -Βουλγαρίας για τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβόλαιο με προοπτική. Με την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανήκομεν και εις την Ανατολήν. Τι σηματοδοτεί η υπογραφή για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

* ΕΣΤΙΑ: Γιατί καθυστέρησε 14 χρόνια ο αγωγός. Παροιμιώδης ατολμία της Κυβερνήσεως Σημίτη.

* ESPRESSO: Το δράμα του Κώστα. Και ξαφνικά πάλι χειροπέδες στον 19χρονο πατροκτόνο της Νίκαιας που αγωνιζόταν να μαζέψει τα κομμάτια του.

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε αέριο και επενδύσεις. Προβληματισμός ΗΠΑ, Τουρκίας.

* Ο ΛΟΓΟΣ: Πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης: Ιστορική συμφωνία.

* ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρο χρήμα με γαλάζια ομόλογα. Μίζες 36 εκατ. ευρώ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

* Η ΝΙΚΗ: "Κουμπάροι" στα Ταμεία. Εμπλοκή της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ και στο ομόλογο-φάντασμα.

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Η γιορτή της βίας και ο χαβάς των κομμάτων. Έχουν οι μολότοφ πολιτικές άκρες;

* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Καταπατημένος "βοσκότοπος" το Αιγαίο. Απόρρητοι χάρτες για τις ασκήσεις της Τουρκίας.

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη: Κερδισμένοι Ευρωπαϊκή Ένωση - Ρωσία και ελληνική πλουτοκρατία.

* ΧΩΡΑ: Η Ελλάδα, κλειδί της παγκόσμιας οικονομίας. Καραμανλής: Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία με Ρωσία.

* City Press: Πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης: Συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας - Βουλγαρίας με προεκτάσεις.

* Metro: Μπήκαν τα θεμέλια. Ιστορική η χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας από Ρωσία - Ελλάδα - Βουλγαρία.

* Metropolis: Παιδεία: ώρα για αποφάσεις. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές καλούνται να αποφασίσουν και πάλι σήμερα εάν θα συνεχίσουν ή θα τερματίσουν τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους.

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απλήρωτοι 20.000 καθηγητές εδώ και δύο χρόνια από το υπουργείο Παιδείας.

* ΕΓΝΑΤΙΑ: ¶γιε Παύλε βοήθα για... προσλήψεις. Δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει διαπαραταξιακό ρουσφέτι για προσλήψεις προσωπικού χωρίς να υπάρχουν ανάγκες.

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κρυφό παζάρι. Τι έδωσε τι πήρε ο Πούτιν. Ρωσικό ενδιαφέρον για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δυνατή Ελλάδα με τον αγωγό. Νέοι ορίζοντες για νέους ρόλους.

Πετρελαιαγωγός

Η City Press γράφει ότι "η χώρα μας αποκτά ρόλο στα διεθνή ενεργειακά δίκτυα. Προς ευρύτερη συνεννόηση με τη Μόσχα. Αναβαθμίζονται οι σχέσεις με τη Βουλγαρία και η αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Ελλάδας. Μεγάλο οικονομικό όφελος, αλλά και ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος".

Η Metro αναφέρει ότι "οι παγκόσμιες δυνάμεις της ενέργειας έστρεψαν χθες την προσοχή τους στην Αθήνα, όπου ο Κώστας Καραμανλής, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σεργκέι Στανίσεφ έβαλαν τα θεμέλια για τη νέα εποχή στη διακίνηση των πετρελαίων της Κασπίας προς την Ευρώπη. Έπειτα από 14 χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων, με αρκετούς κινδύνους να εγκαταλειφθούν τα σχέδια, τελικά μπήκαν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Τα οφέλη για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία είναι μεγάλα, καθώς αλλάζει ριζικά ο γεωστρατηγικός τους ρόλος".

Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "παγκόσμια καταξίωση για την Ελλάδα αποτελεί η χθεσινή ιστορική υπογραφή της έναρξης κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας υπέγραψαν χθες τη συμφωνία, παρουσία των αρχηγών κρατών κυρίων Καραμανλή, Πούτιν. Στάνιτσεφ και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια".

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν πρέπει να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα. Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η ΕΕ, η Ρωσία και η πλουτοκρατία της Ελλάδας, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις κατασκευές και στον τραπεζικό τομέα".

Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "μετά από 14 χρόνια διαβουλεύσεων και συζητήσεων μεταξύ των τριών χωρών, υπογράφηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Η ιστορική συμφωνία υπογράφηκε από τους υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Σεγκέι Στανίσεφ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "την πρόθεσή του να αυξηθούν με ταχύ ρυθμό οι ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις χθεσινές συνομιλίες του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουγκάς-Αλεξανδρούπολης. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα και ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να υπογράμμισε ότι "πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα τα περιθώρια περαιτέρω επενδυτικής συνεργασίας".

Η Espresso τονίζει ότι "τρεις ηγέτες έβαλαν χθες την υπογραφή τους στην οριστική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Όμως, μετά τις επίσημες πανηγυρικές τελετές αρχίζει ένα νέο διαπραγματευτικό "θρίλερ". Η νέα διαπραγμάτευση θα κρίνει αν οι αμερικανικές εταιρείες θα πάρουν το μερίδιο που έχουν ζητήσει στην κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το νέο αγωγό".

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "έδωσαν τα χέρια οι τρεις υπουργοί που υπέγραψαν τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας κκ Βλ. Πούτιν, Κ. Καραμανλής και Σ. Στανίσεφ ξεπέρασαν χθες στην Αθήνα παλινωδίες και αντιθέσεις 14 ετών και άναψαν το πράσινο φως για ένα έργο που δίνει τέλος στο μονοπώλιο της Τουρκίας για τη μεταφορά των πετρελαίων της Κασπίας στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ χαιρέτισαν τον αγωγό, ο οποίος θα αποφέρει στη χώρα μας πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη".

Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "αν τα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως είναι όντως όπως τα περιέγραψαν χθες οι τρεις ηγέτες -και προδήλως είναι- τότε ανακύπτει ένα αμείλικτο ερώτημα: Γιατί καθυστέρησε η υπογραφή της συμφωνίας επί 14 ολόκληρα χρόνια; Ποιός ευθύνεται για την καθυστέρηση; Η ρωσική πλευρά, η βουλγαρική ή η ελληνική; Και δε κάθε περίπτωση, τί ρόλο έπαιξαν οι αμερικανικές πιέσεις;"

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "η συμφωνία για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη εντάσσει την Ελλάδα στον διεθνή ενεργειακό χάρτη με όσα αυτό συνεπάγεται. Η χώρα στρέφει τώρα το βλέμμα και προς Ανατολάς, σε αντίθεση με το προ 30ετίας απόλυτο "ανήκομεν εις την Δύσιν" του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πλεονεκτήματα υπάρχουν από τη συμφωνία, την οποία ο Πούτιν χαρακτήρισε λαμπρό παράδειγμα εταιρικής σχέσης, ζητώντας μάλιστα ο αγωγός να γίνει "έργο του υπερβαλκανικού τομέα". Αντιδράσεις από την Αριστερά".

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής εργάσθηκε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί η ιστορική συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αψήφησε τα όποια εμπόδια υπήρχαν και υπάρχουν αφού διέγνωσε ότι το έργο ήταν παγκόσμιας σημασίας στο ενεργειακό τομέα. Το δόγμα του Θείου "ανήκομεν εις την Δύση" έγινε παρελθόν για τον ανιψιό και ζύγισε... το κόστος στο φιλί στην Δύση και στην Ανατολή και διαπίστωσε ότι η μονομερής εξάρτηση βλάπτει σοβαρά... την υγεία της χώρας".

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει :"ταραχή στην Τουρκία. Αρχίζει η ροή οφελών. Τα έξι διπλωματικά οφέλη. Ο αγωγός αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα. Ο αγωγός ενισχύει την άμυνα της χώρας και αναβαθμίζει την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η Ελλάδα αποκτά και νέα ερείσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έσπευσε να πανηγυρίσει για την απόφαση των τριών χωρών και κάνει λόγο για σχέδιο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Μούδιασε η ¶γκυρα. Θα χάσει την πολιτική και οικονομική εξάρτηση της Ρωσίας από τα Στενά".

Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη, με πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη, σηματοδοτεί η ιστορική υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή και λειτουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης".

Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "τη στρατηγική σημασία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, τόσο για τις τρεις εμπλεκόμενες χώρες, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Σεργκέι Στανίσεφ, στις δηλώσεις τους μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στο Προεδρικό Μέγαρο".

Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "είναι από τις μεγαλύτερες πολιτικο-διπλωματικές επιτυχίες στην ιστορία της Ελλάδας, και ίσως η μεγαλύτερη της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, η χθεσινή υπογραφή της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Ο "μαύρος χρυσός" του Καυκάσου και της Κασπίας, θα "ρέει" κάτω από τη μεταξένια γη του Έβρου με προορισμό τη Δύση".

Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "με πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα το συμφέρον της χώρας ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προχώρησε στην σύναψη της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης", παρά τις αντιδράσεις της αμερικανικής πλευράς. Εκτιμάται ότι ο κ. Καραμανλής θα κεφαλαιοποιήσει σύντομα τα πολιτικά οφέλη από την συγκεκριμένα συμφωνία, σε μία χρονική συγκυρία που εμφανίζεται κυρίαρχος στο εσωτερικό της χώρας και αδιαμφισβήτητο φαβορί (σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα) για να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "με την υπογραφή της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αλλάζουν άρδην τα γεωπολιτικά και ενεργειακά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και ενισχύεται πολλαπλώς ο ρόλος της Ελλάδας. Πέρα από την ενίσχυση συνολικά της ασφάλειας της περιοχής, από την οποία θα διέλθει ο αγωγός (συμπεριλαμβανομένης και της Θράκης), η Ελλάδα και μέσω του υπό κατασκευή αγωγού καθίσταται ενεργειακός κόμβος, ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές προϋποθέσεις για πρόσθετη οικονομική ανάπτυξη".

Ομόλογο

Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "σε μείζον πολιτική ζήτημα εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση της διαχείρισης των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η αποκάλυψη για ομόλογο "φάντασμα" 300 εκατ. ευρώ για το οποίο ενημερώθηκε μόνο η χρηματιστηριακή εταιρεία "Ακρόπολις" που το αγόρασε και στη συνέχεια το πούλησε στα Ταμεία με προμήθειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αναδύει οσμή σκανδάλου. Το ΠΑΣΟΚ έφερε ήδη το θέμα στη Βουλή ενώ στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν ανοιχτά για πολιτικές και ποινικές ευθύνες".

ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μηχανή εκμετάλλευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων είχε στηθεί από κύκλωμα που επένδυε σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με μεγάλα κέρδη. Τελευταίο κρούσμα, η πώληση ομολόγου 280 εκατ. ευρώ".

ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "προμήθειες, μίζες και πάρτι εκατομμυρίων ευρώ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση με το "κρυφό ομόλογο", στην οποία πρωταγωνιστεί και πάλι η μικρή χρηματιστηριακή "Ακρόπολις". Η εταιρεία, 4 μήνες πριν από την έκδοση του ομολόγου, είχε προτείνει στα Ταμεία να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη επένδυση, που εκτιμάται ότι τελικώς θα αποφέρει ζημίες ύψους 40 εκατ. ευρώ".

"Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του "Βήματος" για το "ομόλογο-φάντασμα" που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών με ανάδοχο την JP Morgan. Ο τίτλος αφού πέρασε από δύο ή τρία χέρια κατέληξε σε υψηλότερη τιμή μέσω της χρηματιστηριακής Ακρόπολις σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι ενδιάμεσες προμήθειες ανέρχονται σε 10%-12% και το κόστος για τα Ταμεία σε 40.000.000 ευρώ".

Παιδεία

Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "χιλιάδες φοιτητές και πανεπιστημιακοί στο τακτικό αγωνιστικό ραντεβού της Πέμπτης έστειλαν χθες μήνυμα αποφασιστικότητας: ο νόμος πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί! Η χθεσινή πορεία υπήρξε μαζική, με αγωνιστικότητα και ειρηνική, επιβεβαιώνοντας ότι το φοιτητικό - πανεπιστημιακό κίνημα δεν είναι μια παροδική κατάσταση, αλλά με την πολιτική ωριμότητά του αναδεικνύεται σε ήρεμη δύναμη, ικανή να καθορίσει εξελίξεις. Μαζική και δυναμική διαδήλωση έγινε χθες και στη Θεσσαλονίκη".

Σύμφωνα με τη Metropolis "οι πανεπιστημιακοί καθηγητές καλούνται να αποφασίσουν και πάλι σήμερα εάν θα συνεχίσουν ή θα τερματίσουν τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους. Σε ήρεμο κλίμα διεξήχθη το χθεσινό συλλαλητήριο".

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "οι κουκουλοφόροι καπέλωσαν κόμματα αλλά και οι πανεπιστημιακοί για τη συνέχιση των καταλήψεων. Το Πολυτεχνείο ανοίγει τη Δευτέρα. Βολές αστυνομικών κατά Πολύδωρα για τους κουκουλοφόρους".

Βοσκότοπος

"Επίσημα ελληνοτουρκικά και διεθνή έγγραφα από τα οποία προκύπτει αβίαστα ότι το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε καταπατημένο από την ¶γκυρα "βοσκότοπο", με την Αθήνα να μη διαθέτει στρατηγικό σχέδιο αντίδρασης, αποκαλύπτει σήμερα ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή