Sidë Effects - «Expedition»: Το ακουστικό ταξίδι του Οδυσσέα

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 10:03
A- A A+

Το αθηναϊκό heavy metal συγκρότημα Sidë Effects, έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο το 2019 με το «Expedition». Πρόκειται για ένα αφηγηματικό concept άλμπουμ, το οποίο πραγματεύεται το ταξίδι του Οδυσσέα από το τέλος του Τρωικού πολέμου έως και την επιστροφή του πίσω στην Ιθάκη.

Ο ήχος του «Expedition» παραπέμπει σε κλασσικές μπάντες του χώρου, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει και η πιο σύγχρονη προσέγγιση. Ξεχωρίζουν οι ιδιαίτερες φωνητικές γραμμές, η μελωδική κιθαριστική δομή ενώ ενίοτε προστίθεται παραδοσιακή χροιά με  όργανα όπως ο ταμπουράς.

Το ακουστικό ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινάει από το εισαγωγικό «Exordium» και το δυναμικό «Into the Sea». Στη συνέχεια βρισκόμαστε σε πιο hard rock μονοπάτια με το «The Island of Phaeacians», το οποίο ακολουθείται από το ομώνυμο epic «Expedition».

Οι τόνοι πέφτουν με το πιο αργό «Light on my Steel», για να ανέβουν ξανά με το -διάρκειας δέκα λεπτών- «For Love and Land». Η ενότητα «Οδύσσεια» κλείνει με το ορχηστρικό «Ithaca». Το ορχηστρικό «Fields of Stone» μας οδηγεί στον επίλογο του άλμπουμ με το ομώνυμο του συγκροτήματος «Side Effects».

Η ακρόαση του «Expedition» μας αφήνει την αίσθηση ενός δυνατού αποτελέσματος, ευχάριστου και ταξιδιάρικου, που επαληθεύει πως η ελληνική μεταλλική σκηνή έχει δώσει και μπορεί ακόμα να προσφέρει απολαυστικές δημιουργίες.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς