Χανιά: Αναχώρησε από τη Μητρόπολη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 12:33
UPD:13:59
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Με πομπή αυτοκινήτων και με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε στις 12:15 από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Κατά την έξοδο από τη Μητρόπολη, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του εκλιπόντος μουσικοσυνθέτη. Παράλληλα, πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων-Κισσάμου θα φθάσει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου στις 13:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στην τελετή της κηδείας του θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή