Γ.Παπανδρέου: Η χώρα μας δεν πρέπει να επενδύσει στη φθηνή εργασία

Προβλήματα και προοπτικές για το Ν.Σερρών από την ένταξη Βουλγαρίας & Ρουμανίας στην Ε.Ε. - Φόρος τιμής στον Κων/νο Καραμανλή
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 13:16
A- A A+

Στα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για το νομό Σερρών, ύστερα από την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών .

Ο νομός Σερρών, είπε, πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για να μπορέσει να αντέξει στον ανταγωνισμό. Η χώρα μας δεν πρέπει να επενδύσει στη φθηνή εργασία, μειώνοντας τις αμοιβές των εργαζομένων στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι πρέπει να επενδύσει στον άνθρωπο, στην ποιότητα και να συνδυάσει τη σιγουριά των εργαζομένων με τη βελτίωση της ζωής τους και την βιωσιμότητα της οικονομίας.

Κατά την ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέτισε φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Δημοκρατίας και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με αφορμή το γεγονός ότι η αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου ονομάζεται «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αύριο συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του και πρόσθεσε ότι «θυμόμαστε την πρόνοια που είχε αυτός ο πολιτικός να εντάξει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε από τις Σέρρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ με τον οποίο συζήτησε για την αυριανή επίσκεψή τους στο Βελιγράδι και αργότερα στο Κόσοβο, που γίνεται με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,

Ο κ.Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για το ζήτημα του Κοσόβου και για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Στανίσεφ είπε στον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ ότι έχουν και οι Βούλγαροι τα προβλήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι η χώρα του επιθυμεί στενή συνεργασία με την Ελλάδα και ειδικότερα με το νομό Σερρών, που είναι πύλη εισόδου των κατοίκων της Βουλγαρίας στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή