Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου με «Ερυθρά Αγγελία» - Πώς κρυβόταν

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 10:46
UPD:10:48
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στην περιοχή της Νεάπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες Σέρβων αστυνομικών.

Πρόκειται για 39χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί «Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων» για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πράξη που τελέστηκε το 2014 στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Δ.Α.Θ. - εκπρόσωποι του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκομένων», έφτασαν στα ίχνη του 39χρονου, στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών με Σέρβους αστυνομικούς - εκπροσώπους του ίδιου Δικτύου.

Ο 39χρονος είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνος και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχή της Νεάπολης, ο 39χρονος εντοπίστηκε μαζί με την ομοεθνή σύντροφό του, που επίσης συνελήφθη. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, ταυτότητες έτερης χώρας που έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

άλλα πλαστά έγγραφα του συλληφθέντος

δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας

δύο μικροδέματα με χασίς συνολικού βάρους 21,3 γραμμαρίων

δύο Δελτία Αστυνομικής Ελληνικής Ταυτότητας για τις οποίες προέκυψε ότι δηλώθηκαν οι απώλειές τους

βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης και

2.150 ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο κλειδιά οχημάτων ιδιοκτησίας του 39χρονου, στο ένα εκ των οποίων εμφαίνονταν ως στοιχεία κυκλοφορίας, τα στοιχεία που έφερε η πλαστή ταυτότητα.

Ο καταζητούμενος, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, κατάφερε να εκδώσει δύο Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, να κατέχει αυτοκίνητο με ελληνικά στοιχεία, να έχει μισθώσει διαμέρισμα, να έχει εκδώσει τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, να χρησιμοποιεί ελληνικές τηλεφωνικές συνδέσεις και να προμηθεύσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας τη σύντροφό του ώστε να αποτρέψει τον εντοπισμό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή