Αναμένονται κινήσεις για την αποκατάσταση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 20:42
A- A A+

«Πιστεύουμε ότι ανοίγει μια νέα περίοδος για το Πατριαρχείο και είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε παραγωγικές κινήσεις από όλες τις πλευρές για να ξαναφέρουμε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την αίγλη που είχε, και ο Πατριάρχης Θεόφιλος να μπορέσει να επιτελέσει ελεύθερα το έργο προς το ποίμνιό του», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης που έγινε δεκτός στο Κοινοβούλιο της Ιορδανίας από τον Εισηγητή της Επιτροπής Μορφωτικών, Εκπαιδευτικών θεμάτων και θεμάτων Νεολαίας Audeh Kawas.

Ο κ. Kawas δήλωσε: «Το θέμα του Πατριαρχείου είναι πολύ ευαίσθητο για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ιορδανίας. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος έχει τη συμπαράσταση της Ιορδανίας τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας όσο και σε επίπεδο λαού, για τη χάραξη μιας νέας γραμμής που θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο για το θεσμό του Πατριαρχείου και την παρουσία του στην περιοχή».

Το μεσημέρι ο κ. Κασσίμης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού και ΑρχαιοτήτωνOsama Dabbas, με τον οποίο συμφώνησε στην ενεργοποίηση του υπομνήματος για τον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο κ. Dabbas επισήμανε τη μεγάλη σημασία που δίνει η Ιορδανία στη βοήθεια της Ελλάδας για την εκπαίδευση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας.

Το βράδυ ο κ. Κασσίμης θα τελέσει τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αμμάν από κοινού με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιορδανίας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνο-ιορδανικής φιλίας Dr. Abdelsalam Majali.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή