ΚΚΕ: «Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων» τα μέτρα για τα αποθεματικά των Ταμείων

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 14:09
A- A A+

«Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων» αποκαλεί το ΚΚΕ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη θωράκιση των αποθεματικών των Ταμείων, εφόσον -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- «δεν θίγουν στο ελάχιστο το καθεστώς που επιτρέπει την καταλήστευσή τους από τις τράπεζες, τις χρηματιστηριακές εταιρείες και την πλουτοκρατία».

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα θα συνεχίζονται και θα πληθαίνουν, όσο τα αποθεματικά θα παίζονται στον τζόγο του χρηματιστηρίου, όσο θα λεηλατούνται από τις τράπεζες, όσο θα συνεχίζεται η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπει την εισφοροδιαφυγή, τη συνεχιζόμενη διαγραφή των χρεών προς όφελος του κεφαλαίου, την εκμετάλλευση των αποθεματικών, κλπ.», σημειώνει το ΚΚΕ.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «νέα πρόκληση» τη σύσταση επιτροπής από την κυβέρνηση, για την εξυγίανση και προστασία των χρημάτων των εργαζομένων, με τη συμμετοχή σε αυτήν εκπροσώπων των τραπεζών και του χρηματιστηρίου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί να σταματήσει το τζογάρισμα και η εκμετάλλευση των αποθεματικών από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, καθώς και την επιστροφή των χρημάτων που -οπως τονίζει- αφαιρέθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από τα Ταμεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή