ΠΑΣΟΚ: «Επιχείρηση κουκουλώματος και συμψηφισμού» από την κυβέρνηση

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψεύδεται και παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό ότι και επί ΠΑΣΟΚ υπήρχαν κρυφά ομόλογα»
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 18:16
A- A A+

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα αποθεματικά των Ταμείων, έδωσαν σήμερα η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Β.Παπανδρέου, και η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης Μ.Δαμανάκη, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση έναντι του υπουργού Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη.

«Καλύπτει ο κ.Καραμανλής τον κ. Τσιτουρίδη; Αυτή η τοποθέτηση είναι για το ΠΑΣΟΚ το μείζον θέμα», υπογράμμισε η κ.Δαμανάκη, απαντώντας στην ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης.

Η κ. Παπανδρέου από την πλευρά της, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή και ότι μέσω «κομματικών στελεχών που έχει διορίσει, έχει συμβάλει στη δημιουργία κλίκας ανθρώπων που νέμονται το δημόσιο χρήμα».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «επιχείρηση κουκουλώματος και συμψηφισμού» από την κυβέρνηση στις υποθέσεις των ομολόγων του ΤΕΑΔΥ και της εταιρείας Ακρόπολις, καθώς και του «κρυφού» ομολόγου», «χωρίς -όπως σημείωσαν- να δίνει απάντηση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί».

Όπως είπαν, το ΠΑΣΟΚ θα απαιτήσει να δοθεί φως στις δυο αυτές υποθέσεις, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για «κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψεύδεται και παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό ότι και επί ΠΑΣΟΚ υπήρχαν κρυφά ομόλογα», υπογράμμισαν αναφερόμενες στα όσα είπε σήμερα στο pressroom o κ.Αντώναρος. «Επί ΠΑΣΟΚ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκανε δάνεια, απλά εξέδιδε ομόλογα, αλλά ήταν απλά ομόλογα, δηλαδή σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου και όλα είναι καταγεγραμμένα στο ειδικό κεφάλαιο του προϋπολογισμού που αναφέρεται στα εξωτερικά δάνεια για αμυντικούς σκοπούς», σημείωσε η κ.Παπανδρέου.

Παράλληλα κάλεσε ξανά την κυβέρνηση να απαντήσει, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα γιατί το Υπουργείο Οικονομικών επιλέγει να προχωρήσει σε έκδοση ειδικών ομολόγων παρακάμπτοντας τον ΟΔΔΗΧ, που κατά νόμο είναι ο αρμόδιος οργανισμός διαχείρισης του χρέους και έχει το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό, και γιατί επιλέγει να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων με ειδικούς όρους σε απευθείας συναλλαγή με μια Τράπεζα μόνο, αντί της συνηθισμένης διαδικασίας πρόσκλησης ενός αριθμού Τραπεζών.

Η κ.Δαμανάκη ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συζητήσει τις βελτιώσεις του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που προτείνει η κυβέρνηση με καθυστέρηση τριών ετών (όπως επεσήμανε), για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων και κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει άμεσα την Επιτροπή, η οποία προβλέπεται και στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπων συνδικάτων. Επιπρόσθετα, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ εξετάζει και το ενδεχόμενο δημιουργίας ανεξάρτητης Αρχής για τη λειτουργία των Ταμείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή