Διακομματική απόδοση τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 21:37
A- A A+

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/20/1315055.htm .

«Το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ, εκπρόσωποι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι ύψιστη τιμή στη μνήμη του μεγάλου μακεδόνα πολιτικού», ανέφερε σε σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τόνισε ο πρωθυπουργός, ήταν σε θέση να βλέπει μακριά, να σχεδιάζει σε βάθος χρόνου, να κάνει πράξη τις επιλογές του, ήταν ο πολιτικός των μεγάλων εθνικών επιλογών που σφράγισε την πορεία της χώρας, όχι μόνο με τις μείζονος σημασίας επιλογές του, αλλά και με τη συνολική πολιτική παρουσία του.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο πολιτικός ηγέτης μεγάλης κλίμακας, όπως ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κρίνεται από το εάν πετύχει να έχει την αποδοχή έξω από το δικό του παραταξιακό χώρο, και πρόσθεσε ότι η επιτυχής μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία, η επίλυση του πολιτειακού και η ένταξη στην Ε.Ε. είναι ένα τρίπτυχο, στο οποίο ο ρόλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν καταλυτικός.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις της χώρας. Πίστευε στον εκσυγχρονισμό του συστήματος και στο πλαίσιο αυτό επεδίωξε την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Ηταν μεγάλος και ικανός ηγέτης, είχε ειλικρινείς σχέσεις και καθαρό πολιτικό λόγο απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος αναφέρθηκε στην ικανότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να φεύγει από τα στερεότυπα της παράταξης που ανήκει και την ικανότητα να καταγράφει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της κοινωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή