Ντ.Μπακογιάννη: Καμία ένδειξη για ανάληψη νέας πρωτοβουλίας στο σκοπιανό

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 11:34
UPD:11:49
A- A A+

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ανάληψη νέας πρωτοβουλίας από την πλευρά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά το δείπνο εργασίας που είχε στην κατοικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στον ΟΗΕ με τον κ.Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη.

Ο γ.γ. «δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι προετοιμάζεται μια νέα πρωτοβουλία για το σκοπιανό. Η συζήτηση όπως καταλαβαίνετε ήταν ευρεία. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον γενικό γραμματέα και το επιτελείο του, το οποίο είναι ένα νέο επιτελείο - σας είπα ότι ήταν η πρώτη συζήτηση την οποία είχαμε - για τις θέσεις μας και για τις προτάσεις της Ελλάδος», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Μπακογιάννη.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απεδέχθη πρόσκληση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, ο κ.Μπαν Κι Μουν θα παραβρεθεί και στο συμπόσιο που διοργανώνει η Ελλάδα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Απριλίου, με θέμα: «Η επιβολή κυρώσεων». Στο ημερήσιο συμπόσιο θα μιλήσουν διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί.

Η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις και τους συνεργάτες της Τζον Νεγκρεπόντε και Νίκολας Μπερνς, το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Στίβεν Χάντλεϊ, την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και αρκετά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας.

Την Παρασκευήη κ. Μπακογιάννη θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή