Συναντήσεις Παπανδρέου με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας

Στην Πρίστινα το μεσημέρι για συνομιλίες με την ηγεσία των Αλβανών
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 11:57
A- A A+

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και τον πρωθυπουργό Βόισλαβ Κοστούνιτσα θα εχει σήμερα στο Βελιγράδι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται τη Σερβία επικεφαλής αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Πρίστινα όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία των Αλβανών.

Στην αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συμμετέχουν επίσης ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνιτσεφ, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας Μιρτσέα Τζεοάνα και ο Λουίς Αγιάλα Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χθες βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς. Κατά την διάρκεια του δείπνου συζητήθηκε το επίκαιρο ζήτημα του Κοσόβου, ενώ έγινε αναφορά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Σερβία και κυρίως στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ. Μπόρις Τάντιτς επανέλαβε την θέση ότι η Σερβία δεν μπορεί να αποδεχθεί ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου αποκλείοντας κάθε πιθανότητα υποχώρησης. Η αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποκόμισε από την συζήτηση με τον πρόεδρο της Σερβίας την εντύπωση ότι η σερβική ηγεσία υπολογίζει σοβαρά στην υποστήριξη της Ρωσίας για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα επικύρωνε την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ζήτημα του Κοσόβου είναι πολύ ευαίσθητο και επισήμανε την ανάγκη να επιδείξουν και οι δύο πλευρές καλή θέληση και αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί μία νέα ένταση στην περιοχή.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Σερβία ο πρόεδρος Τάντιτς ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ότι οι συνομιλίες του Κόμματος του με το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας του Βόισλαβ Κοστούνιτσα και το G 17 του Μλάτζαν Ντίνκιτς βρίσκονται σε καλό δρόμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή