Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν - Τρεις νεκροί

Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 10:35
UPD:10:48
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πάνω μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε την Κυριακή στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις Πακιστανούς παραστρατιωτικούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο βομβιστής καμικάζι στόχευσε μέλη του Frontier Corps στη γειτονιά Mian Ghundi της πόλης, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όταν έμποροι από τη σιιτική κοινότητα Hazara πουλούσαν λαχανικά. Είκοσι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολίτες, τραυματίστηκαν από την έκρηξη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας Αζχάρ Ακράμ.

Εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης. Οι Σιίτες Χαζάρα, μια μειοψηφία σε μια κυρίως σουνιτική χώρα, είναι τακτικά θύματα επιθέσεων από σουνίτες ισλαμιστές, καθώς τους θεωρούν αιρετικούς.

Οι παραστρατιωτικοί που είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συνόρων Αφγανιστάν-Πακιστάν έχουν δεχθεί ουκ ολίγες επιθέσεος εδώ και αρκετά χρόνια σε αυτήν την περιοχή του Μπουλουτσιστάν, όπου μαχητές των αυτονομιστών μάχονται απαιτώντας περισσότερη αυτονομία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή