Παπαρήγα: «Ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων»

«Το ΠΑΣΟΚ κάνει σαν να γεννήθηκε το κόμμα το Μάρτιο του 2004»
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 14:27
A- A A+

Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές και ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. «Μέχρι τις εκλογές, το κλίμα θα είναι δηλητηριώδες ανάμεσα σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Η διαφορά τους είναι όταν είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, το καταγγέλλει η ΝΔ και όταν είναι η ΝΔ, την καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Παπαρήγα.

«Δεν με εξέπληξε ο πανηγυρικός τόνος και η έπαρση του πρωθυπουργού που μίλησε για το κυβερνητικό έργο. Πράγματι οι δείκτες στο τρίτο χρόνο είναι ανοδικοί, αλλά αφορούν την πλουτοκρατία και όχι τους πολλούς», παρατήρησε στην αρχή της ομιλίας της η κ.Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Δεν με εξέπληξε, όμως, και η στάση του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν το κόμμα αυτό να γεννήθηκε το Μάρτιο του 2004. Όποιο κόμμα είναι στη κυβέρνηση είναι η ίδια τάξη που εξουσιάζει και αυτό φαίνεται στη πορεία των δεικτών που αποδεικνύουν ότι διευρύνεται η ταξική επιβάρυνση όποιο και αν από τα δύο κόμματα κυβερνά».

Ο κ. Παπαρήγα μίλησε για επίθεση άνευ προηγουμένου σε θέματα όπως η ασφάλιση, η υγεία, η παιδεία και η εργασία, ενώ ειδικά για την υπόθεση των αποθεματικών των Ταμείων έκανε λόγο για σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δείχνουν ότι θα πάει για κουκούλωμα. «Το "πράσινο φως" έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το θεσμικό πλαίσιο που εφάρμοσε και που το ΠΑΣΟΚ δεν το άλλαξε, αλλά το κράτησε. Υπάρχουν τρωκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσωπα πολιτικά, διοικητικά που επωφελούνται γιατί και ο τζόγος είναι νόμιμος και προϋποθέτει ανταγωνιστές και λαδώματα», τόνισε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα μίλησε για δικομματικό καβγά σε ό,τι αφορά την πολιτική για τους αγρότες, αφού, όπως σημείωσε, και τα δύο μεγάλα κόμματα ψήφισαν όλους τους κανονισμούς της ΕΕ.

Με αυτό το συσχετισμό δυνάμεων δεν προκύπτουν λύσεις παρά μόνο αντιπαραθέσεις και συζητήσεις, παρατήρησε η κ.Παπαρήγα, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι η αποδυνάμωση του διπολικού και δικομματικού συστήματος.

«Χέρι βοηθείας δεν μπορούμε να δώσουμε στην ταξική πυξίδα, είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε και απευθυνόμενη προς το ΣΥΝ σημείωσε: «Κάντε όση κριτική θέλετε, μην δανείζεστε, όμως, επιχειρήματα από το ΠΑΣΟΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή