Κ.Καραμανλής: «Κωμικό να επικαλείται εκλογές εκείνος που στην ουσία τις απεύχεται»

«Διακηρύξεις ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο συνιστούν αντιδημοκρατική συμπεριφορά»
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 15:16
A- A A+

«Αρχίζει να μοιάζει κωμικό να επικαλείται εκλογές εκείνος, που, στην ουσία και κατά βάθος, τις απεύχεται», παρατήρησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στο αίτημα για εκλογές που επανέλαβε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Σας άκουσα να επαναλαμβάνετε πάλι ακραίους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Λέξεις και φράσεις που στόχο έχουν να υποβαθμίσουν το δημόσιο βίο. Είναι κατάντημα για θεσμικό παράγοντα της Αντιπολίτευσης αυτό που σας είπαν να κάνετε. Είναι βέβαιο ότι δεν αντιμετωπίζετε έτσι τα εσωκομματικά προβλήματα και την πολιτική σας αδυναμία. Και βέβαια δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος και πάλι στο θέμα της μεταρρύθμισης στην Παιδεία, ο κ.Καραμανλής επανέλαβε πως στη Δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία, υπογραμμίζοντας πως νόμος-πλαίσιο είναι νόμος του Κράτους. «Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Απόπειρες βίαιης επιβολής συμφερόντων, συνιστούν επίθεση στους θεσμούς, επίθεση στη νομιμότητα, επίθεση στη Δημοκρατία. Διακηρύξεις παραγόντων των κομμάτων, διακηρύξεις συνδικάτων ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος συνιστούν αντιδημοκρατική συμπεριφορά», παρατήρησε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δικαιούνται όλοι όσοι έχουν έννομο συμφέρον να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και να προβάλλουν τα όποια αιτήματά τους. Δεν δικαιούνται, όμως, να υποκινούν και να παρακινούν τη νέα γενιά στην παρανομία και την περιφρόνηση της Δημοκρατίας».

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί κατάργησης του νόμου, όταν έρθει στην εξουσία ο κ.Καραμανλής τόνισε χαρακτηριστικά: «Εάν ποτέ γίνετε κυβέρνηση, κύριε αρχηγέ της αντιπολίτευσης, μπορείτε να κάνετε ό,τι νομίζετε. Ακόμη και να βλάψετε τον Τόπο. Έως τότε, όμως, ακούστε την πλειοψηφία της κοινωνίας, ή, έστω, ακούστε, τη συνετή γνώμη στελεχών σας, που σας προτρέπουν να σταματήσετε την πορεία της ανευθυνότητας».

Τέλος υψώνοντας τους τόνους, ο πρωθυπουργός απάντησε και στις δεσμεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υποκύψει σε κανένα συμφέρον και εξωθεσμικό κέντρο. «Δεν προέρχεστε από παρθενογένεση», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμανλής. «Οι πολίτες σας είδαν, σας έμαθαν σας ξέρουν. Δεν είστε παρά μόνο η έκφραση του παλιού. Είπατε να τα αλλάξετε όλα, αλλά σας άλλαξαν σε όλα. Γίνατε εκφραστής της συκοφαντίας, γίνατε εκφραστής της κινδυνολογίας. Είναι αδιανόητα αυτά που κατασκευάζετε. Είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί σας. Μιλώντας για ομηρία, κρίνετε εξ ιδίων. Μιλώντας για δεσμεύσεις, κρίνετε με βάση τις δικές σας πρακτικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή