Αλαβάνος: «Να επιστραφούν τα κλαπέντα των Ταμείων στους εργαζόμενους»

«Πως μπορεί ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομίας ή Απασχόλησης να βλέπει τους νέους στα μάτια;»
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 15:25
A- A A+

Στο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και στην κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, επικεντρώθηκε κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί ο ΣΥΝ είναι έξω από αυτή την πολιτική αντιπαράθεση με το ερώτημα ποιος είναι περισσότερο τρωκτικό ή πιο διαπλεκόμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος, σημειώνοντας πως το πρόβλημα με την εκμετάλλευση των αποθεματικών ταμείων είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. «Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό ή τεχνικό, αλλά πολιτικό. Για ποιο λόγο να υπάρχει κομματική αντίληψη απέναντι στα ταμεία που οι διοικήσεις τους αλλάζουν ακόμα και με μια αλλαγή υπουργού;» παρατήρησε.

Στο σημείο αυτό κάλεσε την Αντιπολίτευση να ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ασχοληθεί και με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και θα διευρυνθεί με την εξέταση της εισφοροδιαφυγής, που φθάνει τα 4 δισ. ευρώ, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η πραγματική κατάσταση τους.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής» ,ο κ.Αλαβάνος μίλησε για μεγάλο σκάνδαλο που δείχνει την εικόνα της κοινωνίας που ζούμε και για νόμους καταλήστευσης των αποθεματικών των ταμείων και των εργαζομένων, λέγοντας ότι με κανόνες τζόγου υποχρεώνουν τα Ταμεία να έχουν μετοχές στην Τράπεζα Ελλάδος. Μάλιστα επικαλούμενος μελέτη της ΓΣΕΕ ο κ.Αλαβάνος σημείωσε πως από το 1950 έως σήμερα, χάθηκαν 70 δισ. ευρώ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για κύρια ευθύνη του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη στο θέμα της έκδοσης ειδικών ομολόγων, γιατί όπως είπε, τα κρύβει από τη Βουλή και την κοινή γνώμη. «Αυτή η μέθοδος είναι ένας βούρκος κι έχει ευθύνη η κυβέρνηση που ανοίγει υπονόμους και κινδυνεύουν να βουλιάξουν μέσα τη χώρα. Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες για την καταλήστευση των ταμείων και ανήκουν στη σημερινή κυβέρνηση. Η πρόταση μας είναι να επιστραφούν τα κλαπέντα των Ταμείων στους εργαζόμενους», τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η νεολαία και οι εργαζόμενοι, συμπληρώνοντας ότι στο μεγάλο φοιτητικό μέτωπο ο ΣΥΝ θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει.

«Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομίας ή Απασχόλησης να βλέπει τους νέους στα μάτια, την ίδια ώρα που έχουμε ασφαλιστικές ζώνες που η κάθε μία έχει χειρότερους ασφαλιστικούς χρόνους και έχουμε συνεχή επιδείνωση των συνθηκών της δουλειάς τους, της ασφάλισης τους και της παιδείας τους;», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή