Ο Μπόρις Τζόνσον ζητεί από τη FIFA δράση κατά του ρατσισμού

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 14:27
UPD:14:28
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πήρε σκληρή θέση μετά από τα ουρλιαχτά και τις ρατσιστικές προσβολές που υπέστη η Εθνική Αγγλίας, ειδικά ο Ραχίμ Στέρλινγκ το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι οι διεθνείς παίκτες της Αγγλίας έχουν γίνει στόχος ρατσιστικής κακοποίησης», καταδίκασε τα γεγονότα ο Τζόνσον, καλώντας ταυτόχρονα τη FIFA «να αναλάβει ισχυρές πρωτοβουλίες εναντίον των υπευθύνων για να διασφαλίσει ότι αυτή η επαίσχυντη συμπεριφορά θα εξαφανιστεί για πάντα από το ποδόσφαιρο».

Στο τέλος του αγώνα, που έληξε με ευρεία νίκη (4-0) των «Τριών Λεόντων», ακόμη και ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ήλπιζε για παρέμβαση των αρχών.

«Αυτή η ομάδα παικτών δεν μπορεί να κάνει περισσότερα στον αγώνα κατά του ρατσισμού, τώρα εναπόκειται στους άλλους να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις», είπε ο Σάουθγκεϊτ.

«Είναι στο χέρι μου να προστατεύσω τους παίκτες μου, αλλά πρέπει να το κάνουν και οι αρχές από την πλευρά τους, επειδή οι παίκτες μου δεν μπορούν να είναι αντικείμενο σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού», πρόσθεσε ο Άγγλος τεχνικός.

«Δεν είναι δίκαιο να επικρίνουμε όλους τους Ούγγρους φιλάθλους, γιατί υπάρχει πάντα ισορροπία μεταξύ του κοινού. Ο ύμνος μας, για παράδειγμα, ακούστηκε με σεβασμό. Υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα, τα οποία πρέπει να τιμωρηθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις