Τις ελληνικές θέσεις για ΠΓΔΜ και ελληνοτουρκικά ανέπτυξε στην Κ. Ράις η Ντ.Μπακογιάννη

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 17:53
A- A A+

Συνάντηση μισής ώρας με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις είχε σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ.Μπακογιάννη είχε την ευκαιρία να επαναλάβει στην κ.Ράις τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος.

«Είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση πάνω σε ευρύτερα θέματα της περιοχής μας και σε θέματα, βεβαίως, ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, στις σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στην κ. Ράις τη βασική θέση της χώρας μας και για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Νομίζω ότι έγινε κατανοητό ποιές είναι οι ελληνικές θέσεις στους αμερικανούς συνομιλητές μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντηση η υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείσα αν η ελληνική πλευρά βρήκε κατανόηση στα ελληνοτουρκικά, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω και να δεσμεύσω την αμερικανική πολιτική. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι οι απόψεις τις οποίες καταθέσαμε εμείς. Είναι χρήσιμο και επωφελές πάντοτε, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, να συζητούνται οι απόψεις των δυο χωρών». «Είναι χρήσιμο διότι η ελληνική πλευρά είχε για τέταρτη φορά τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει ποιές είναι οι απόψεις της στα θέματα αυτά», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή