Στην ΑΕΚ και ο Ρότα

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 22:17
UPD:22:46
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Ακόμη μια προσθήκη, τη 13η για το καλοκαίρι του 2021, οριστικοποίησε σήμερα η ΑΕΚ, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Λάζαρου Ρότα, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ επιστρέφει στην Ελλάδα για να κάνει ντεμπούτο στη Super League, αφού έφυγε για το εξωτερικό σε ηλικία 20 ετών έχοντας αγωνιστεί μόνο στις ακαδημίες του Ηρακλή, αλλά χωρίς να προλάβει να παίξει στην πρώτη ομάδα. 

Ο διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας ποδοσφαιριστής δύο φορές διεθνής Ρότα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και πήρε το νούμερο 12.

Ο Ρότα ήταν βασικό στέλεχος της Φορτούνα Σιτάρντ παίζοντας και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ολλανδικού πρωταθλήματος, ενώ συνολικά κατέγραψε μαζί της 33 συμμετοχές από τον Ιανουάριο του 2020, όταν εντάχθησε σ΄ αυτή.

WWW.AEKFC.GR/

Η καλή πορεία του δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος τον είχε καλέσει στην Εθνική Ελλάδας για τους αγώνες με Σλοβενία και Κόσοβο (Nations League), ενώ έκανε ντεμπούτο απέναντι στη Μολδαβία και είχε συμμετοχή και στον φιλικό με την Κύπρο.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης, ο Ρότα υπογράμμισε: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Ανυπομονώ να παίξω, να δείξω τον εαυτό μου, να γνωρίσω τους παίκτες, τον προπονητή και όλους και πιστεύω ότι θα βοηθήσω την ομάδα. Έχω παίξει με κάποιους στην Εθνική, τους έχω γνωρίσει, έχουμε μιλήσει, έχουμε καλές σχέσεις».

Και πρόσθεσε: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και ο στόχος της είναι να κατακτά τίτλους. Εμένα ο προσωπικός μου στόχος είναι να τη βοηθήσω. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι φανταστικός και ανυπομονώ να παίξω με γεμάτο το ΟΑΚΑ».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις