Η Γιουνάιτεντ στοχεύει σε 35 εκ. από νέους χορηγούς με την άφιξη Ρονάλντο

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 14:15
UPD:14:17
Action Images via Reuters/CARL RECINE
A- A A+

Το φαινόμενο CR7 έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητό στο Μάντσεστερ και στις τάξεις της Γιουνάιτεντ, στην οποία ο διάσημος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής επέστρεψε.

Η Γιουνάιτεντ θα καλύψει τα έξοδα της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο με νέες εμπορικές συμφωνίες αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων λιρών (35 εκατομμύρια ευρώ) τους επόμενους 12 μήνες, οι οποίες θα τονωθούν από την παγκόσμια απήχηση που ακολουθεί τον Ίβηρα σούπερ σταρ.

Αυτή, τουλάχιστον, είναι η εκτίμηση του Ρομπ Γουίλσον, οικονομικού εμπειρογνώμονα στο πανεπιστήμιο Sheffield Hallam, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Daily Mail.

Σύμφωνα με τον Γουίλσον, η υπογραφή του Ρονάλντο και τα οφέλη που θα προκύψουν θα μπορούσαν επίσης να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή κυριαρχίας των «κόκκινων διαβόλων» στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το κλειδί για την εμπορική επιτυχία της μεταγραφής του CR7 είναι η δύναμη του brand name του, το οποίο επεκτείνει άμεσα την εμβέλεια και την ελκυστικότητα του συλλόγου.

«Αν θέλετε να ασχοληθείτε με τη Γιουνάιτεντ, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε ο Γουίλσον.

«Αν κατακτήσουν κάποιον τίτλο άμεσα, τότε υπάρχουν όλα τα συστατικά γι΄ άλλη μια περίοδο κυριαρχίας. Όλα τα έξοδα του εγχειρήματος (της μεταγραφής των 28 εκ. ευρώ) θα καλυφθούν από ορισμένες από τις εμπορικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τους επόμενους 12 μήνες», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε επίσης να ειπωθεί ότι η Γιουνάιτεντ δύναται να κερδίσει επιπλέον 30 εκατομμύρια λίρες (περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ) αυτή τη σεζόν, μέσω περαιτέρω εμπορικών συμφωνιών».

Απ΄ αυτές τις εμπορικές συμφωνίες στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το δικαίωμα ονοματοδοσίας του αθλητικού κέντρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επί του παρόντος δεν έχει κάτοχο, καθώς η συμφωνία με την Aon έληξε τον Ιούλιο.

«Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών δεν προσέλκυσαν κανένα ενδιαφερόμενο», συνέχισε ο Γουίλσον, «αλλά σύντομα θα δούμε εταίρους να υπογράφουν συμφωνίες για να συνδέσουν το όνομά τους με το αθλητικό κέντρο. Όλες οι συνομιλίες θα επιταχυνθούν από τη γοητεία που έφερε η υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις