Προληπτικά μέτρα και CAS εξετάζει η ισπανική Λίγκα

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 17:31
UPD:17:35
REUTERS/Albert Gea
A- A A+

Η LaLiga εξετάζει προληπτικά νομικά μέτρα για την προστασία των συλλόγων της και των παικτών τους από την επέκταση του διεθνούς ημερολογίου αγώνων της CONMEBOL για τις χώρες της Νότιας Αμερικής τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική Liga.

Στις αρχές Αυγούστου, η FIFA ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν φέτος τον Μάρτιο θα διεξαχθούν στα «διεθνή διαλείμματα».

Με αυτόν τον τρόπο, ζήτησαν δύο επιπλέον ημέρες αποδέσμευσης για τους εμπλεκόμενους παίκτες, πράγμα που σημαίνει ότι το διεθνές «παράθυρο» των αγώνων διαρκεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, κάτι που η LaLiga και οι σύλλογοι της απορρίπτουν.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλη είναι προγραμματισμένο να δώσουν αγώνες πρωταθλήματος 24 ώρες αργότερα. Εκπρόσωπος της LaLiga είπε ότι η ακριβής δικαστική διαδικασία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ωστόσο το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) είναι μια πιθανή λεωφόρος.

«Άλλες συνομοσπονδίες, όπως η UEFA και η CONCACAF, δεν έχουν επεκτείνει το καλαντάρι τους, παρά τον προγραμματισμό του ίδιου αριθμού αγώνων (τριών), για να χωρέσουν» ανέφερε η LaLiga.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιτεύχθηκε ομόφωνη συμφωνία για την έναρξη προληπτικών μέτρων ενώπιον των κατάλληλων δικαστικών οργάνων, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του πρωταθλήματος και των ομάδων που επηρεάζονται» συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις