Βίλια: Προληπτική εκκένωση 2 οικισμών λόγω νέας πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 13:02
UPD:15:12
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, των οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία, οργανώθηκε νωρίτερα, καθώς νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί, αυτή τη φορά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. (μηχανοκίνητο τμήμα) και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο της Αεροπορίας Στρατού και ενός ως συντονιστικό, καθώς και οκτώ αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ, που καίει σε παρθένο δάσος, στην περιοχή του προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς τα Βίλια.

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητικά μέσα και κυριολεκτικά μάχονται» επισήμανε. 

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή