Της Ανθής Αγγελοπούλου
Έπειτα από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια πανδημίας το σύστημα υγείας έχει πιεστεί και η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να μην καταρρεύσει δημιουργώντας ένα σχέδιο στήριξης το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς θα βοηθήσει στο «συμμάζεμα» εξόδων και οικονομικών «διαρροών» ενώ θα διορθωθούν λάθη και παθογένειες του παρελθόντος στην λειτουργία «συγκοινωνούντων δοχείων» που είναι Οργανισμοί και Ιδρύματα όπως το ΙΦΕΤ.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες πολλές υπηρεσίες μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ελέγξουν «αμαρτωλές» συμβάσεις του ΙΦΕΤ, των παρελθόντων ετών. «Θα πέσουν κεφάλια μετά τους ελέγχους» προβλέπουν ιθύνοντας της αγοράς.
Να θυμίσουμε ότι το ΙΦΕΤ, δηλαδή το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας είναι θυγατρική εταιρεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Ιδρύθηκε το 1991 μετά την κατάργηση της τότε Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας (Ε.Φ.) και της Κρατικής Φαρμακαποθήκης (Κ.Φ.). Δουλειά του είναι να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου και να προμηθεύεται τα απαραίτητα σκευάσματα στις καλύτερες το δυνατόν τιμές της αγοράς.
Σε πρότερο άρθρο μας «Επιστροφή πολλών χιλιάδων ευρώ διαπραγματεύεται ο ΙΦΕΤ από «κακές» συμφωνίες του παρελθόντος» Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 20:18», είχαμε αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί κάποια προβλήματα στη λειτουργία του ΙΦΕΤ που αφορούν παθογένειες του παρελθόντος.
Φαίνεται ότι έφτασε ο «κόμπος στο χτένι» κατά τη λαϊκή ρήση και ήρθε ο καιρός, να αλλάξουν οι τρόποι συνεργασίας ενός νευραλγικού Ιδρύματος με στόχο την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του για το καλό του ασθενή.