Ομάδα αυτοκτονίας, θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία και σπουδαίες επανεκδόσεις

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 09:03
A- A A+

Νέες ταινίες με την πιο καταστροφική υπερηρωική ομάδα και θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία, και σπουδαίες επανεκδόσεις αποτελούν το κινηματογραφικό μενού των σινεφίλ  την πρώτη εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο στα θερινά σινεμά, περιμένοντας ενημέρωση για το πώς ακριβώς θα γίνει η επάνοδος στις κλειστές αίθουσες.

 «Ζήτημα Χρόνου»  

Στο  -βασισμένο σε αληθινή ιστορία- θρίλερ του Τομ ΜακΚάρθι (Spotlight), με τον Ματ Ντέιμον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένας Αμερικανός εργάτης διύλισης πετρελαίου από την Οκλαχόμα ταξιδεύει στη Μασσαλία για να επισκεφθεί την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στην φυλακή για έναν φόνο που, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει κάνει. Αντιμέτωπος με δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω γλώσσας, με τις πολιτισμικές διαφορές και έναν πολύπλοκο νομικό σύστημα, ο Μπιλ χτίζει μια καινούρια ζωή στην Γαλλία, καθώς αναλαμβάνει να βρει τρόπο να δικαιώσει την κόρη του.

«The Suicide Squad»

Η νέα Ομάδα Αυτοκτονίας, από τον απολυμένο από τη Disney Τζέιμς Γκαν («Οι Φύλακες του Γαλαξία»),  μας μεταφέρει στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ. Εκεί βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Εκτός από παλιούς ήδη γνωστούς χαρακτήρες σαν τη Χάρλεϊ Κουίν, καινούριοι σούπερ ήρωες συστήνονται στο κοινό, όπως ο Bloodsport -τον οποίο υποδύεται ο Ίντρις Έλμπα, και  θα πρέπει να βρουν τρόπο να συνυπάρξουν στην ομάδα. Η αποστολή τους αυτήν τη φορά τους οδηγεί σε μια κρυφή ναζιστική φυλακή στη νότια Αμερική, στην οποία επιπλέον διεξάγονταν πειράματα πάνω σε πολιτικούς κρατούμενους.

«Το Ξαδελφάκι Μου»  

Στη γαλλική κωμωδία του Γιαν Κουνέν, με τους Βενσάν Λαντόν και Φρανσουά Νταμιέν, ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρασιού είναι ανήσυχος, γιατί πρέπει να συναντήσει ξανά τον ατζαμή ξάδελφό του, συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να υπογράψει τη συνέχεια της διαχείρισή της. Η ανησυχία του Πιέρ είναι δικαιολογημένη, γιατί όπου και όποτε εμφανίζεται ο Αντριέν, όλα γίνονται περίπλοκα...

«Ταξίδι με τον Δράκο Μου»  

Στο γερμανικό animation του Τόμερ Εσεντ, με πρωταγωνιστές δράκους και σύγχρονους ιππότες, η δράση τοποθετείται στη σημερινή εποχή, όπου οι δράκοι είναι αναγκασμένοι να ζουν κρυμμένοι στη φύση, εξαιτίας της καταστροφικής δραστηριότητας των ανθρώπων. Ένα νεαρό δρακάκι, όμως, είναι αποφασισμένο να ανακαλύψει τι κρύβεται πέρα από τα όρια που του επιτρέπεται να ζει.

«Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία»  

Μια νεαρή γυναίκα που εργάζεται περιστασιακά ως μοντέλο γνωρίζεται με έναν πικρόχολο συνταξιούχο δικαστή, με αφορμή τον σκύλο του, και ανακαλύπτει ότι το χόμπι του είναι να κατασκοπεύει τους γείτονές του. Στην αρχή εξοργίζεται, αλλά οι συναντήσεις τους σύντομα οδηγούν σε έναν παράξενο δεσμό, ενώ παράλληλα η ιστορία τους αντικατοπτρίζεται σε εκείνη ενός νεαρού φοιτητή της νομικής με πολλά κοινά με τον δικαστή.

Το τρίτο και καταληκτικό μέρος της θρυλικής τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφσκι, το κύκνειο άσμα ενός σπουδαίου δημιουργού, σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.  

«Φρανκενστάιν Τζούνιορ»

Ένας απόγονος του Δρ Φρανκενστάιν επιστρέφει στον προγονικό πύργο των Καρπαθίων, όπου ξαναρχίζει τα πειράματα του προπάππου του. Ευτυχώς, όμως, αυτή τη φορά, οι επιπτώσεις είναι περισσότερο κωμικές παρά τρομακτικές. Ο Μελ Μπρουκς υπογράφει μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών, η οποία προβάλλεται σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

«Μπέτυ Μπλου»

Ο Ζοργκ κι η Μπέτι, δύο πόλοι του ίδιου μαγνήτη, απρόβλεπτοι και τρελοί ταυτόχρονα, ζουν στα όρια -όχι βάσει κάποιας εκκεντρικής κοσμοθεωρίας, αλλά γιατί είναι έτσι από τη φύση τους. Εκείνος, είναι ερασιτέχνης συγγραφέας, που έχει παρατήσει το έργο του και ζει μια νορμάλ, λιγότερο περίπλοκη καθημερινότητα, σε ένα παραλιακό μπανγκαλόου. Εκείνη, εισβάλει στη ζωή του με μια παθιασμένη αφοσίωση σε εκείνον και το ταλέντο του, αλλά και μια κυκλοθυμική συμπεριφορά που τον αναταράζει.

Επανέκδοση του παράφορου ρομαντικού δράματος του Ζαν Ζακ Μπενέξ, με την Μπεατρίς Νταλ και τον Ζαν-Χιου Ανγκλάντ, που τάραξε τα νερά του ευρωπαϊκού σινεμά το 1986 και  προβάλλεται από νέες ψηφιακές κόπιες.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς