Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα σκύλο στο Γαλάτσι

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 09:54
UPD:09:56
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα, αφέθηκε μετά την απολογία του  ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία. 

Σε βάρος του κατηγορούμενου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ζωοκτονίας .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του, φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο αλλά βρισκόταν σε άμυνα και αντιμετώπιζε κίνδυνο για τη ζωή του, καθώς το ζώο τον δάγκωσε.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες του σκύλου, οι οποίοι κι εκείνοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού, ισχυρίζονται ότι ο αστυνομικός λέει ψέματα ότι ο σκύλος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πόδι.

Το περιστατικό συνέβη  την περασμένη Πέμπτη, όταν αστυνομικοί πήγαν σε πολυκατοικία να ελέγξουν καταγγελία για δύο σκύλους που οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα. Ένας από αυτούς ράτσας πιτ μπουλ επιτέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία,  στον αστυνομικό και τον δάγκωσε στο πόδι.

Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, η ιδιοκτήτρια του πιτ μπουλ, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μιλήσει για «εν ψυχρώ δολοφονία» του σκύλου από τον αστυνομικό, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη και υποβολή μήνυσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή