Tribune: Νέα προσφορά εξαγοράς από τους Burkle και Broad

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 09:02
A- A A+

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ προσφορά, στα 8,2 δισ. δολ., υπερβαίνοντας την αντίστοιχη του Sam Zell, έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές της Tribune Co., Ron Burkle και Eli Broad, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Oι Burke και Broad, και οι δύο δισεκατομμυριούχοι από την Καλιφόρνια, αύξησαν την προσφορά τους στα 34 δο.. ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένου και ποσού 500 εκατ. δολ. σε μετρητά, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές. Η προσφορά του Zell, του δισεκατομμυριούχου από το Σικάγο, αξίζει 33 δολ. ανά μετοχή.

Η πρόταση περιπλέκει τις σκέψεις των επί κεφαλής της Tribune που εδρεύει στο Σικάγο, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν την προσφορά του Zell, πριν ο ίδιος θέσει προθεσμία στις 31 Μαρτίου. Η Tribune, ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Los Angeles Times και της ομάδας μπάσκετ, Chicago Cubs, που ετέθησαν προς πώληση πριν από έξι μήνες, διεύρυνε την προθεσμία των προσφορών, με στόχο να αυξήσει τη ζήτηση. Ο Zell ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος για αγορά.

Ο εκπρόσωπος της Tribune, Gary Weitman, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις επαφές με το διοικητικό συμβούλιο. Η Terry Holt, εκπρόσωπος του Zell, δεν έκανε άμεσα σχόλια. Η εκπρόσωπος του Broad, Karen Denne, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Burkle, Frank Quintero, δεν ήταν διαθέσιμος.

Οι μετοχές της Tribune σημείωσαν χθες άνοδο 40 σεντς, φθάνοντας στα 31,53 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 2,4%.

Ο Burkle, 54 ετών και ο Broad 73 ετών, έκαναν την προσφορά τους τη στιγμή που η Tribune ήταν έτοιμη να αποδεχθεί την προσφορά του Zell, στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο Zell υποσχέθηκε να μην πουλήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς της εταιρείας, τις εφημερίδες και τις δραστηριότητες στο Internet, συμπεριλαμβανομένης της CareerBuilder Inc.

Η Tribune έχει ήδη μακροπρόθεσμο χρέος 4 δισ. δολ. και υποχρεώσεις ύψους 9 δισ. δολαρίων.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Dennis FitzSimons έθεσε την εταιρεία προς πώληση υπό την πίεση της οικογενείας Chandler που έγινε μέτοχος το 2000 με την πώληση της Times Mirror Co. στην Tribune. Σήμερα η οικογένεια είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Το ενδιαφέρον του Zell δεν εκδηλώθηκε παρά τον Φεβρουάριο μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής προσφορών. Οι προσφορές από τον Broad και Burkle, όπως και των Chandlers ήταν χαμηλότερες του στόχου της εταιρείας.

Τότε το διοικητικό συμβούλιο άρχισε να εργάζεται σε ένα δικό του σχέδιο διάσωσης της εταιρείας με τον διαχωρισμό των τηλεοπτικών σταθμών και τον δανεισμό κεφαλαίων για τη διανομή εκτάκτου μερίσματος στους μετόχους. Αυτό το σχέδιο έχασε τη ορμή του, ότα τα λειτουργικά αποτελέσματα της Tribune, περιορίστηκαν.

Η Tribune είπε αυτόν τον μήνα ότι η διαφήμιση στην εφημερίδα μειώθηκε 5,1% τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στα 233 εκατ. δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV