Σέρρες: Τα στοιχεία και φωτογραφίες 50χρονης που εξαπατούσε ως «δικηγόρος» ή «υπάλληλος του ΣΔΟΕ»

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 16:25
UPD:16:42
twitter.com/hellenicpolice
A- A A+

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες της 50χρονης κατηγορούμενης για αντιποίηση και απάτες κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στον εντοπισμό και άλλων περιπτώσεων απάτης που τελέστηκαν από την παραπάνω ημεδαπή και δεν έχουν καταγγελθεί, στην αποτροπή τέλεσης νέων, αλλά και στην εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805 και 23210-90909 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη στις 2 Αυγούστου το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Προσποιούμενη τη δικηγόρο, νωρίτερα την ίδια ημέρα, απέσπασε από γυναίκα 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι δρώντας με συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και μία απόπειρα απάτης σε βάρος διαφόρων πολιτών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο, είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Με την κατά περίπτωση ψευδή ιδιότητά που δήλωνε στα θύματά της, αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συνολικά αποκόμισε 127.167 ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δύο επιτήδειων και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή